Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Unitech PA600 - PDA do nemocnice i na pole

15.10.2008, Pavel Bureš, aktualita
Unitech PA600 - PDA do nemocnice i na pole
Společnost Unitech, známý výrobce mobilních terminálů vhodných zejména pro nasazení v průmyslovém prostředí, představila komunikátor PA600 určený pro zdravotnický personál. Novinka je založena na sice starším, ale relativně moderním operačním...
Společnost Unitech, známý výrobce mobilních terminálů vhodných zejména pro nasazení v průmyslovém prostředí, představila komunikátor PA600 určený pro zdravotnický personál. Novinka je založena na sice starším, ale relativně moderním operačním systému Windows Mobile 5.0. O dostatek výkonu se stará procesor Intel PXA270 běžící na frekvenci 520 MHz. Délka úhlopříčky činí 3,5", pokud však očekáváte, že rozlišení bude VGA (tj. 640 x 480 bodů), musíme vás zklamat, jedná se o QVGA displej, což by však vzhledem k cílové skupině nemusel být zásadní nedostatek.




Přímo pod displejem naleznete 18 ovládacích tlačítek, pro jednodušší zadávání znaků by však asi byla lepší QWERTY klávesnice. Unitech PA600 dokáže bezdrátově komunikovat s okolím pomocí Bluetooth a Wi-Fi. Nechybí ani čtečka paměťových karet standardu SDIO a snímač čárových kódů. Podle specifikace výrobce vydrží akumulátor na jedno nabití až 10 hodin, takže pokud máte osmihodinovou pracovní dobu, stačí nabíjet jen jednou denně. K dispozici bude více jak 10 modifikací lišících se v jednotlivých parametrech, jejich kompletní přehled najdete na webových stránkách společnosti Unitech. Za zmínku stojí rovněž odolné tělo, které by mělo zaručit, že i v prostředí s vyšší prašností či vlhkostí bude přístroj pracovat bez problémů.

Zdroj: Unitech