Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Unreal Engine 4 renderuje realistický byt, podívejte se

28.1.2015, Jan Vítek, aktualita
Unreal Engine 4 renderuje realistický byt, podívejte se
Designer herních úrovní Benoît Dereau si připravil technologické demo založené na Unreal Engine 4, který využil k vymodelování velmi realisticky vypadajícího bytu. K dispozici je video v HD kvalitě.
O Unreal Engine 4 jsme se v poslední době zmiňovali hned dvakrát. Jednou jej NVIDIA použila ve své promoakci na podporu karet s čipy Maxwell, kterou schovala za snahu dokázat přistání Apolla 11 na Měsíci. Engine tak posloužil k rekonstrukci záznamů a fotografií. Pak už šlo z hlediska počítačových her o zajímavější věc, a sice NVIDIA PhysX Flex. Tato technologie dokáže velmi pěkně simulovat interakce pevných objektů, částit, plynů a kapalin, do čehož patří také kouř, oblečení nebo vlasy. Počítá se přitom s integrací této technologie do Unreal Engine 4.





Nyní se můžeme podívat na video z technologického dema, které ukazuje průlet kamery skrz velmi věrně vymodelovaný a vykreslený byt, což si vzal na starost gamedesigner Benoît Dereau. Unreal Engine 4 už dříve ukázal svou sílu, ale to byly většinou různé složité apokalyptické scény, v nichž bylo těžké se vůbec vyznat, natož abychom si je dokázali dobře spojit se skutečností, aby se dalo mluvit o realističnosti. Ale v případě bytu už to půjde snadno.


Plynulost scény a pohybu kamery sice není nejlepší, což designér scény okomentoval slovy, že optimalizace nepatřila mezi středobody jeho práce. A pokud máte ve svém počítači dostatečně silný hardware, můžete se na scénu podívat i bez pomoci YouTube. Dereau totiž toto demo zpřístupnil na svých stránkách k volnému stažení.

Zdroj: Hexus.net