Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.2.2001, Štěpán Mrázek, zpráva
V následujícím článku se budeme zabývat testy základních desek se Socketem A, tedy pro něž je určen procesor od firmy AMD. Kromě popisu konfigurace pro testování zde naleznete i seznam desek, které jsme testům podrobili. A nebude chybět ani metodika, tedy ona hardwarová kuchařka (bez které by to ani nešlo), podle které jsme pro Vás vše navařili ... Věřím, že sousta budou stravitelná a nikomu nezaskočí :-).
zizkam | 27.2.200115:07

Nebylo by špatné do testování zahrnout také desky od ABIT a AOpen.
Martin

Odpovědět0  0
login | 27.2.200111:42

Myslenka testu levnych desek je sice pekna, ale bohuzel spatna. Levne desky si lide proste nekupuji. Kupuji je vyrobci pocitacu, aby mohli nabidnout co nejlevnejsi sestavu, proto se take hodne prodavaji. Ctenari, kterym je tato recenze urcena vetsinou alespon trochu rozumi pocitacum a chteji kvalitni kancelarsky stroj, na kterem se daji hrat i hry. Nejake dva, tri tisice (na maloobchodni cene s dani) za opravdu kvalitni desku a za vyrazne lepsi procesor je nevytrhnou.
Dale nechapu, proc zrovna GeForce 2 MX s 64MB, kdyz mnohem castejsi je verze s 32MB SDRAM (Kde jste vyhrabali 64MB verzi? :-). Navic, pokud nekdo vylozene nechce hrat hry, tak muze prave na karte usetrit nejmin dva tisice (napr. za Savage4 32MB), popr. tisicovku (napr. za TNT2 Ultra nebo Geforce 256) a porad muze vetsinu her hrat. :-)

Odpovědět0  0
hiker | 26.2.200115:02

Nešlo by do té recenze levných desek přidat také Matsonic MS8127C ? Máte někdo s touto deskou zkusenosti?

Odpovědět0  0
skippy | 21.2.200114:35

... zdálo se mně, že reakce lidí jsou nepřiměřené. Fandím Vám a jen větší houšť. Nenechte se odradit.

Odpovědět0  0
To je fuk | 22.2.200114:35

Na QDI mi nesahej.. je to super deska, ktera je navic podle testu na anadtech.com (tusim) temer ve vsem rychlejsi nez ten tvuj slavnej ABIT.

Odpovědět0  0
ŠM | 23.2.200110:26

nenecháme!!!

Odpovědět0  0
Maxwell | 24.2.200122:33

Tak jo vysvětlím co tím chtěl autor říci.Nemyslím si,že je nutné šetřit na základní desce(z vlastní skušenosti,navstekal jsem se až až).Kvůli ušetřeným pěti stovkám se pak vztekat a vztekat a nepomůže mi ani sebeznačkovější ostatní HW,když mi všechno zhatí špatný MB.

Odpovědět0  0
skippy | 21.2.200110:27

Tak jsem si přečetl výše uvedené názory a vyprovokovalo mně to k napsání i mého názoru. Je fakt, že výběr mohl být širší, ale pravděpodobně autor článku měl důvod i když ho zapomněl napsat (kdo z nás ale na něco občas nezapomene, že?!). Na druhou stranu v článku JE JASNĚ UVEDENO, že základní desky jsou z nejnižší cenové hladiny a proto i ten Duron, že?! Takže než budu někoho kritizovat, měl bych asi začít u sebe - to platí pro některé pány, kteří kritizují něco, co si ani pořádně nepřečetli. Kdyby to tak dělal autor článku, možná by na konci už ani nevěděl o čem vlastně píše a končil by třeba tiskárnami. Tím co jsem teď napsal nechci říct, že článek nemá svoje mouchy. Určitě by se autor vyvaroval nadměrné kritiky, kdyby třeba tyto základní informace uvedl souhrně na začátek testu a ne skrytě (např. že desky jsou nejlevnější je uvedeno v části Procesor). Pro pány, co si myslí, že by se měly testovat jen značkové produkty: Sám používám též desk
y MSI, ASUS..., ale nemyslíte, že když nebude probíhat srovnávání s "neznačkovými" produkty, tak by mohl vývoj i kvalita těch špičkových zakrnět? A také každá "značka" byla přece na začátku NO NAME. TO už jsem ale v jiné oblasti a ne v hardware. Takže závěrem, kritika ano, ale oprávněná, věcná, na úrovni a korektní!!!!!!!!

Odpovědět0  0
ZM | 21.2.200110:51

Board ECS přišel až dlouho po uzávěrce, recenze na něho bude zvlášť.

Odpovědět0  0
ZM | 21.2.200110:53

Tohle miluju. Ještě ani nevyjde recenze - a už je vše kromě toho co mám já blbé. Bez komentáře.

Odpovědět0  0
ŠM | 21.2.200113:15

Cenová kategorie vybraných základních desek je uvedena pod jejich seznamem, tedy tam kde myslím že má být. Na druhou stranu máte pravdu, že tato informace mohla být uvedena v úvodu článku. Nikdo není dokonalý o:).

Odpovědět0  0
vas | 21.2.20017:36

Ne vzdy to co je lacine musi byt spatne mrknete na http://w­ww.tomshardware.com/mainboard/01q1/010117/index.html Jako jeden z nejvykonnejsich boardu je tam
ECS K7VZA coz je identicky board jako PCCHPS M807 nebo MATSONIC MS8127C. Sice si moc nasibic ani napeti nepomenite ,ale za ty prachy to nelze ani ocekavat.

Odpovědět0  0
ŠM | 21.2.200110:10

Tato recenze je zaměřena na základní desky určité cenové kategorie. Do té se prostě některé špičkové desky nedostanou, ale myslím že to zde již zaznělo. Můžete prosím konkretizovat JAK blbneme "ty co tomu nerozumí", jako autora by mě to velice zajímalo.

Odpovědět0  0
Maxwell | 21.2.20017:27

Osobně používám desku MSI PRO7Turbo a jsem s ní velice spokojen nemyslím si,že by se nějaký rajčata nebo cosi jiného mohli vyrovnat tak špičkovým deskám.Když už něco recenzujete ukazujte to nejlepší a nejstabilnější a neblbněte ty co tomu nerozumí.

Odpovědět0  0
Mafox | 20.2.200112:08

Vazeni pani
Ja som s testom aj vyberom dosak spokojny. Je to ovplyvnene tym, ze sa
len chystam kupit Thun. najmenej 1M a potrebujem dobru dosku. Preto kazdy
test s kazdou doskou je vzacna informacia. Kde by som sa ju v takom rozsahu
kvalite a rychlosti dozvedel, ak nie tu? Pripomienka autorov testu, ze drahsie dosky pridu neskor je spravna replika kritikom.
M.A.



Odpovědět0  0
MiJa | 20.2.200111:57

No podle toho, co tady ctu mi tu taky chybi ABIT,ASUS,MSI. Pokud je to omezenou cenou tak to napiste, ale ne ze je to obecne prehled desek pro tuto platformu. Proste napiste na zacatek clanku, ze toto jsou bezne desky z levnjesi tridy a je to OK.
Pak napiste, ze jste ostatni desky nezaradili, protoze jsou drazsi a nikdo tu nebude nadavat. Zdyt se daji porovnat i dve desky od no-name a nikdo nic nerekne.
Problem je, ze kdyz jsem cetl ten clanek poprve tak dokud jsem se nedostal na seznam desek, tak jsem se tesil na komplexni test, kde by bylo na zaver hodnoceni cena/vykon, kde by treba ABIT nebo ASUS mohl prohrat. Ale preci jenom u techto znackovych desek si clovek priplaci take za neco jineho nez jenom za vykon.

Odpovědět0  0
Robert | 20.2.200115:42

To že se prodávají takovéto desky je způsobeno většinou neznalostí a nezkušeností kupujících, kteří se orientují podle ceny. Myslím že tato recenze by byla mnohem poučnější kdyby v ní byl nějaký slušný motheboard v podobné cenové hladině aby lidé věděli že se vyplatí nějakou tu stovku si přidat.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.