Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Uživatelé OS Linspire mohou hrát hry pro Windows

1.7.2005, Milan Šurkala, aktualita
Uživatelé OS Linspire mohou hrát hry pro Windows
Pro uživatele operačního systému Linspire (systém na bázi Linuxu, ale hodně podobný operačnímu systému Windows) byla vyvinuta aplikace Cenega, která umožní hrát hry určené původně pro Windows i na tomto operačním systému. Tento počin má...
Pro uživatele operačního systému Linspire (systém na bázi Linuxu, ale hodně podobný operačnímu systému Windows) byla vyvinuta aplikace Cenega, která umožní hrát hry určené původně pro Windows i na tomto operačním systému. Tento počin má za následek firma TransGaming Technologies.



Software stojí $44,95 pro uživatele používající stahovací utilitu CNR (click-n-run), pro všechny ostatní $60. Spolu s CNR je k dispozici i Ponit2Play, aplikace pomáhají pomocí wizardu konfigurovat Cenega komponenty, s další podporou pro hry, atd... Platba zajistí přístup k Cenega (nutnost ke hraní) a členství v TransGaming po dobu jednoho roku s pravidelnými updaty. Zahrát si tak můžete třeba GTA: San Andreas, Battlefield 1942, Half-Life 2, World of Warcfraft,...

Linux je sice velmi rozšířený alternativní operační systém, nicméně jeho zastoupení na trhu operačních systémů je mizivé. Systémům Windows nemůže konkurovat ani zdaleka. Hry jsou právě jednou z oblastí, kde systémy založené na Linuxu významně ztrácí a tato aplikace by mohla znamenat menší přeliv uživatelů Windows na systémy Linux. Je jasné, že procento lidí by bylo velmi malé, ale přece.

Zdroj: www.linspire.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.