Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

VAIO a desáté výročí značky v Evropě

28.7.2008, Marek Štelčík, aktualita
VAIO a desáté výročí značky v Evropě
Společnost Sony slaví desáté výročí značky VAIO v Evropě a dodává, že by si ráda udržela současné postavení na trhu. Zaměřit se chce především na propojení kvality, designu a inovací. Ke zdůraznění nového vývoje v rámci značky VAIO bylo...
Společnost Sony slaví desáté výročí značky VAIO v Evropě a dodává, že by si ráda udržela současné postavení na trhu. Zaměřit se chce především na propojení kvality, designu a inovací. Ke zdůraznění nového vývoje v rámci značky VAIO bylo změněno slovní vyjádření původního loga. Místo Video Audio Integrated Operation to bude Visual Audio Intelligent Organiser, což zdůrazňuje změnu způsobu, jakým lidé používají produkty VAIO oproti způsobu, kterým je využívali před lety. Nabídka na léto 2008 zahrnuje čtyři nové řady notebooků, na spotřebitele orientovaný VAIO FW, vlajkový ultra-mobilní VAIO Z a profesionální VAIO SZ. Samozřejmostí je implementování různých prvků jako například X-black LCD (lepší kontrast), čipu Sound Reality pro zpracování zvuku DSD (Direct Stream Digital), odolné a designově zajímavé klávesnice „Isolation“ či tenký displej u notebooků VAIO Z.



Nyní se podívejme na samotné notebooky. První představený je mobilní řada VAIO Z, konkrétně byl představen model VGN-Z11XN/B. Ten se svou hmotností 1,49 kg nabízí procesor Core 2 Duo P8600 na frekvenci 2,4 GHz, 4 GB DDR2 paměti a 320GB pevný disk. O grafické operace se stará NVIDIA GeForce 9300M GS s 256MB pamětí. Nechybí DVD vypalovačka a velikost X-black LCD displeje je 13“ při rozlišení WXGA a LED podsvícením. Nechybí však snímač otisků prstů ani TPM. Zástupce série VAIO SR nese modelové číslo VGN-SR19VN a obsahuje procesor Core 2 Duo P8400 na 2,26 GHz, 4GB operační paměti DDR2 a 200 GB pevný disk se 7200 otáčkami za minutu. Grafické operace tohoto modelu zajišťuje ATI Mobility Radeon HD3470 s 128MB pamětí.



Použit je 13,3“ X-black LCD displej s WXGA+ (1280 x 800) rozlišením a LED podsvícením. Zabudovaná je také kamera kamera Motion Eye, TPM, ochrana G-Sensor, technologie Intel vPro, Bluetooth a Wi-Fi adaptér. Hmotnost notebooku je 1,9 kg. Výdrž baterie je až 5 hodin.

Zdroj: Sony