Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Valve dá velkým vývojářům více peněz z prodeje her

3.12.2018, Jan Vítek, aktualita
Valve dá velkým vývojářům více peněz z prodeje her
Společnost Valve se podělila s novým zněním dohody Steam Distribution, v níž se nyní také uvádí to, jaký podíl z utržených peněz za prodej her půjde za vývojáři. Dozvíme se tak, že čím více peněz hra vydělá, tím větší podíl to bude.
Valve si tak přichystalo novou dohodu Steam Distribution, která je vstřícnější především k velkým vydavatelům, v jejichž případě se dá očekávat, že jejich tituly vydělají nejvíc. Nicméně to není tak, že by nové podmínky byly na úkor menších vydavatelů, ti budou dostávat pořád stejně. 
 
 
Dle dosavadních podmínek to bylo prostě a jednoduše tak, že 70 % z částky za prodanou hru šlo vydavateli a zbytek si vzal Steam a Valve. Nyní to bude jinak, i když základ stále bude 70 % pro autory či vydavatele, ale pokud hra utrží nad 10 milionů dolarů, už to bude 75 % a nad 50 milionů dolarů už platí 80 %. 
 
Nicméně také platí, že aby z těchto podmínek autoři hry něco měli, musí nejdříve dosáhnout alespoň na oněch 10 milionů dolarů a teprve pak se uplatní vyšší podíl. Z tohoto upozornění vyplývá, že to asi nebude podíl 75 či 80 procent vyplácený i zpětně. Na druhou stranu se dané cílové částky týkají nejen prodeje samotné hry, ale také případných DLC, mikrotransakcí či tržeb z komunitního trhu. Zkrátka jde o všechny transakce vztažené ke konkrétní hře, které budou proudit přes Steam. 
 
Samotná společnost Valve uvedla, že její snahou opravdu bylo odměnit ty nejúspěšnější vývojáře. Nicméně je jasné, že až na občasné šťastlivce, kterým se podařilo na Steamu zaujmout, půjde především o velké vydavatele, kteří z toho budou profitovat. Nové podmínky se týkají prodejů her počítaných od 1. října tohoto roku. 
 
Vedle podílů se změnily také podmínky ohledně důvěrnosti informací o prodejích her. Nyní se už partneři firmy Valve budou moci podělit s těmito informacemi s kýmkoliv uznají za vhodné. Valve tak očividně vylepšuje podmínky pro větší herní společnosti ve snaze udržet je na své platformě, aby stále nabízeli své AAA tituly i na Steamu a nedávali je k dispozici pouze exkluzivně v obchodech jako Origin, Battle.net, atd. 
 
Zdroj: Hexus.net