Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Valve v CS:GO zrušilo lootboxy, ale pouze v Belgii a Holandsku

16.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Valve v CS:GO zrušilo lootboxy, ale pouze v Belgii a Holandsku
Pozdvižení kolem mikotransakcí a loot boxů s příchodem léta utichlo, ovšem i nadále se toto téma rozvíjí a jde především o země, které se už dříve vyjádřily ve smyslu, že něco takového nebudou tolerovat. 
Už dříve jsme mluvili o tom, že v některých evropských zemích se projednává možnost zákazu lootboxů a vůbec veškerých praktik, které se dají označit za hazard, k němuž mohou mít přístup i nezletilí. Společnost Valve se nyní rozhodla, že upraví svou hru Counter Strike: Global Offensive, a to v souladu s holandským a belgickým právem týkajícím se hazardu a také jde o snahu vyhovět požadavkům ze strany holandské Kansspelautoriteit, čili orgánu starajícího se i o počítačové hry. 
 
 
Od tohoto týdne už si hráči v Holandsku a Belgii nebudou moci v CS:GO otevírat loot boxy, což upraví příslušný patch. V poznámkách k přicházejícímu patchi se píše, že Steam Trading a Steam Market bude nyní znovu k dispozici pro uživatele v Holandsku, což bylo dříve ve spěšné reakci na požadavky úřadů znemožněno. Zákazníci v Holandsku a Belgii ale nebudou mít povoleno otevírat "kontejnery", čili prostě loot boxy. 
 
Znamená to tak, že Valve dá hráčům v těchto zemích možnost, jak se na steamovém trhu zbavit jednak nastřádaných věcí, ale potom také samotných loot boxů, které svým hraním získali. Ty tak budou moci i nadále sbírat, ale otevřít je už nemohou, což nepůsobí zrovna jako opatření, z nějž budou lidé šťastní. Však se píše ne o kupovaných loot boxech, ale odměně za hraní. Nicméně Kansspelautoriteit zakazuje loot boxy přímo v případě, že obsahují převoditelný a směnitelný obsah. O směně samotných loot boxů se tak nezmiňuje a toho chce Valve využít. 
 
Uvidíme, zda tento krok bude pro Valve znamenat konečné vyřešení problému s lootboxy a holandským a belgickým právem. Však tím v podstatě odsouvají holandské a belgické hráče CS:GO na jinou kolej od ostatních. 
 
Zdroj: PCGamesN