Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Velký průvodce světem Windows Mobile 6.1 Standard

14.1.2009, Pavel Bureš, návod
Velký průvodce světem Windows Mobile 6.1 Standard
Plánujete pořízení smartphonu a nevíte, zda zvolit Symbian či Windows Mobile? V našem přehledu základních funkcí a vlastností se dozvíte, jak se s Windows Mobile Standard pracuje, co zvládnou dodávané programy a jak si smartphone přizpůsobit k obrazu svému.
Smartphony s operačním systémem Windows Mobile jsou vybaveny programem Messaging, který spravuje nejen textové a multimediální zprávy, ale také e-maily. Již při vytváření nového e-mailového účtu si můžete vybrat, zda preferujete POP3 či IMAP server. Lze rovněž definovat, zda se mají e-maily stahovat celé, či jen prvních několik KB. Pokud nechcete neustále myslet na to, že je třeba stáhnout novou poštu, lze nastavit, aby program Messaging stahoval e-maily v zadaném intervalu sám.


Nastavení automatického stahování pošty

E-maily v každé složce je možno třídit podle data příjetí, předmětu či jména odesílatele, je docela škoda, že v nastavení nelze změnit velikost písma, což zarmoutí zejména majitele těch přístrojů, jejichž displej je orientován na šířku, neboť pak se na jednu obrazovku vejdou pouhé tři e-maily. Pozornost věnujte prosím také ikoně obálky v levé části obrazovky. Ta značí, zda telefon stáhl e-mail celý, nebo jen jeho část. Pro úplnost dodejme, že předmět nepřečtené zprávy a jméno odesílatele jsou vyvedeny tučně.


Doručená pošta

Již od verze 6.0 nemají Windows Mobile přístroje větší potíže se zobrazováním HTML e-mailů. Ve výchozím stavu jsou obrázky v HTML zprávách blokovány, můžete je však stáhnout dodatečně. U každého e-mailu si můžete vybrat z pěti velikostí písma, lze rovněž změnit i kódování, pokud by e-mail nebyl zobrazen korektně.




Jednotlivé e-maily je možno přesouvat mezi složkami, ty však v telefonu nemůžete mazat ani vytvářet nové.

O některých možnostech nastavení e-mailového klienta jsme se zmínili dříve, nyní si probereme zbývající volby. Pro některé uživatele je velmi důležitou součástí nastavení volba toho, co program udělá po smazání e-mailu. Možnosti jsou celkem tři - lze zobrazit předchozí zprávu, následující e-mail či seznam zpráv. Můžete si také nastavit, zda se mají odeslané e-maly ukládat, lze rovněž definovat podpis, který program přiloží ke každé odesílané zprávě.