Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Verbatim na CeBITu představí nové externí disky

16.2.2010, Jan Vítek, aktualita
Verbatim na CeBITu představí nové externí disky
Společnost Verbatim si na letošní CeBIT, jenž proběhne v Hannoveru od 2. do 6. března, připravila nové produkty, jež představí v hale Planet Reseller u stánku D26. Prohlédnout si budeme moci nové externí pevné disky s rozhraním USB 3.0,...
Společnost Verbatim si na letošní CeBIT, jenž proběhne v Hannoveru od 2. do 6. března, připravila nové produkty, jež představí v hale Planet Reseller u stánku D26. Prohlédnout si budeme moci nové externí pevné disky s rozhraním USB 3.0, disk s Powered eSATA/USB a také profesionální úložné systémy PowerBay NAS a RAID.



Disky s USB 3.0 budou dosahovat kapacit do 1 TB a snad budou vybaveny také předinstalovaným softwarem Nero BackitUp4, s nímž přijde nový přenosný pevný disk s rozhraním USB 2.0 i eSATA. Řada PowerBay RAID/NAS je určena pro malé a středně velké firmy a zahrnuje modely PowerBay DataBank 4 Bay NAS Hard Drive, PowerBay DataSafe 4 Bay RAID Hard Drive a PowerBay Removable Hard Drive System (pro jednu diskovou jednotku). Všechny mají vyměnitelné pevné disky s kapacitou 500 GB, 1 TB či 2 TB. Zařízení přitom není nutné při jejich výměně vypínat.

Dále jsou vybaveny také replikací dat přes LAN a jejich lokální zrcadlení je řešeno přes eSATA. Bezpečnost zajišťuje HW šifrování a RAID 6 tu je pro spolehlivé uchování a obnovu dat. PowerBay DataSafe 4 Bay RAID podporuje trojici rozhraní – eSATA, USB 2.0, FireWire 800. O softwarové vybavení se pak postará společnost Acronis.

Zdroj: TZ Verbatim