Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Verbatim nabízí nové externí 2,5" a 3,5" pevné disky i NAS

20.9.2007, Jan Vítek, aktualita
Verbatim nabízí nové externí 2,5" a 3,5" pevné disky i NAS
Společnost Verbatim tentokrát přichází s novými externími pevnými disky ve velikostech 2,5" a 3,5", které poskytnou kapacity od 120 GB po 750 GB a na trhu se objeví v průběhu příštího měsíce. Společně s nimi také uživatelé dostanou zálohovací...
Společnost Verbatim tentokrát přichází s novými externími pevnými disky ve velikostech 2,5" a 3,5", které poskytnou kapacity od 120 GB po 750 GB a na trhu se objeví v průběhu příštího měsíce. Společně s nimi také uživatelé dostanou zálohovací software Bounce Back Express.



"Pevné disky Verbatim jsou ideální pro každého, kdo vyžaduje spolehlivé ukládání mobilních dat – pro soukromé či firemní účely," říká Kai Miroschnik, Business Unit Manager Multi Media & Peripherals Verbatim EUMEA. "Naše nedávná akvizice společnosti SmartDisk Corporation, která má významné postavení na trhu HDD v USA, znamená, že máme dobrou pozici na trhu v segmentu externích HDD, pokud jde o produktovou kvalitu a know-how. V budoucnosti plánujeme další strategickou expanzi v této kategorii," dodává Miroschnik.



2,5" pevné disky přijdou s kapacitami 120, 160 a 250 GB a budou uloženy do hliníkového krytu a vybaveny obalem proti nárazům. K dispozici mají jeden USB 2.0 port a také dva FireWire porty, což je jednoznačné plus. 3,5" verze jsou vybaveny 500 - 750GB disky s rozhraním SATA, mají vepředu ventilační otvor, jenž by měl chlazení zvládnout sám bez ventilátoru. Porty jsou stejné jako u předchozích disků.



A nakonec to jsou zařízení NAS (Network Attached Storage) s 500GB diskem, které mají kromě RJ-45 konektoru také jeden USB. Využívají Sambu pro Windows a Apple Bonjour pro Macy a mohou fungovat i jako síťové servery.

Zdroj: Verbatim