Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

VIA ARTiGO - nový DIY kit pro Pico-ITX formát

10.12.2007, Jan Vítek, aktualita
VIA ARTiGO - nový DIY kit pro Pico-ITX formát
VIA přichází s novým produktem, DIY (Do It Yourself) kitem ARTiGO pro formát Pico-ITX, jenž by měl dovolit uživatelům, aby si postavili vlastní miniaturní PC. Takové bude vážit asi 520 g a rozměry budou pouze 15 x 11 x 4 cm. A malé nemají...
VIA přichází s novým produktem, DIY (Do It Yourself) kitem ARTiGO pro formát Pico-ITX, jenž by měl dovolit uživatelům, aby si postavili vlastní miniaturní PC. Takové bude vážit asi 520 g a rozměry budou pouze 15 x 11 x 4 cm. A malé nemají být pouze rozměry. Spotřeba má činit v klidu 15 W a v největší zátěži se vyšplhá na 20 W. VIA ARTiGO také obsahuje všechnu kabeláž a porty, které budete ke stavbě potřebovat. Sami si musíte dokoupit pouze paměť a úložné zařízení pro data (2,5" HDD).



A co se skrývá v kitu za komponenty? Jedná se především o Pico-ITX základní desku VIA EPIA PX10000 (CPU 1GHz C7, až 1 GB DDR2 533 SO-DIMM, VIA VX700 s VIA UniChrome Pro II IGP 3D/2D), napájení VIA PWB-N550, Ultra-ATA kabel, PS/2 kabel, COM port, DVI kabely a CD s ovladači. Dále je zde ještě drobné příslušenství, externí 60W zdroj, síťová šňůra a manuál. Jedná se tedy o jakousi stavebnici, kterou si sami k obrazu svému jen tak snadno neupravíte, ale aspoň budete mít ze sestavení dobrý pocit. Kit má být k dispozici od 14. prosince ve Spojených státech za doporučenou cenu 300 USD a seženete jej také v britských obchodech. Zda a kdy se dostane k nám, toť otázka.

Zdroj: TZ VIA