Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
29.1.2001, Petr Klabazňa, zpráva
VIA odhaluje část svých plánů ohledně čipsetů. V podstatě se spojení "podpora DDR" nese každým z nich a dokonce i pro platformu procesorů od Intelu, včetně připravovaných CPU. Výrazného zvýšení přenosového pásma se ovšem dočkáme až počátkem roku 2002.
R@ndom | 30.1.200113:31

... ano bi som nepovedal ze je toho tak malo ... DDR na 333MHz (deda na 166MHz) prinasa ak sa nemylim 3,2GB/s co je hodne ... kedze DDR pouziva takmer klasicke SDRAM pamatove cipi je to dobry krok dopredu ... ale neje to skok ... zase na druhej strane pomali dalej zajdes :o) ... viz. Rambus, ktory to podrbal ... ten dvojkanalovy radic nieje ziadna vyhra ... pri 100MHz (Rambus pamate maju az 400MHz takze 4x rychlejsie vedia priradit riadiace signali datam ... a preniest ich do bufferu) prikazovej a adresnej zbernici je to znacne neefektivne ... co myslis za aku dobu sa zaplni 1kB Buffer v cipsete (ak zoberieme ze sa prenasa kvantum dat) datami ktore nemaju este riadiace informacie ??? ... trva to velmi kratko ... je to rychlejsie ako stihnes mihnut okom ... a v tej chvyli ako je bufer plny zacne sekat grafika, zaseknu sa aplikazie ... a niekedy sa stane ze sa nevyvolaju spravne prerusenia ... ma to vela nasledkov ... vacsinu znich ani nepostrehnes ... niektore mozu znamenat vytuh kompu ... aj ked si s tym vie
poradit komp (teda vacsinou) ... dvojkanalovy radic tomu este prispieva ... pokial niesu sinchronne pamate z prikazovou a adresnou zbernicou dochadza ku konfliktom ... a to je zle ... a noniec koncov aj pomale

Odpovědět0  0
Libor Chocholaty | 31.1.200112:24

Myslím, že snášíte špatné argumenty. Záleží na implementaci a nejde šmahem hanět něco jen z principu. Podívejte se, jak to řeší třeba Compaq v AlphaServerch. To jsem měl namysli. A myslím, že třeba 5,2GB/s se 100MHz DIMMy je slušný výkon, nebo se mýlím? A to je u sestav ES40, které rozhodně nejsou na výkonostní špici.

Odpovědět0  0
Libor Chocholatý | 29.1.200119:01

To je toho, 333MHz DDR SDRAM. To není nic nového, jen rychlejší varianta už existujícího řešení. Proč neudělají něco opravdu nového? Třeba dvě paměťové banky, pak by byl přístup hned dvakrát širší. Už se to používá pěkně dlouho v unixových servrech, takže měli dost dlouhou dobu na okoukávání. Mě připadá, že nic revolučního nechtějí. Konec konců na tom je založen kapitalismus, ne? Vyždímat maximum z již existujícího s vynaložením co nejmenšího úsilí. I Intel to používá u RAMBUS pamětí, dvoukanálový paměťový řadič.
Jak říkám, nic nového pod sluncem a jěště kolem toho dělají tolik humbuku.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.