reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

VIA předvedla svou Em-ITX desku s procesorem Nano

30.3.2009, Jan Vítek, aktualita
VIA předvedla svou Em-ITX desku s procesorem Nano
Společnost VIA na ESC Silicon Valley 2009 demonstrovala svou nejnovější základní desku formátu Em-ITX, jež využívá firemní procesory Nano a je určena do miniaturních tenkých strojů schopných bez aktivního chlazení pracovat při -10 až 70...
Společnost VIA na ESC Silicon Valley 2009 demonstrovala svou nejnovější základní desku formátu Em-ITX, jež využívá firemní procesory Nano a je určena do miniaturních tenkých strojů schopných bez aktivního chlazení pracovat při -10 až 70 °C. Novinka dostala označení EITX-3000.



Využívá se zde také "media system processor", čili čipová sada obohacená o hardwarové dekódování HD videí s označením VIA VX800 (integrovaná grafika VIA Chrome9 HC3 DirectX 9.0c). Díky tomu si takové filmy snadno přehrajeme i s 1,3 či 1GHz procesorem Nano s nízkým napájecím napětím (Ultra Low Voltage - ULV).



Dále je EITX-3000 vybavena dvěma Gb Ethernetovými rozhraními (VIA Velocity VT6130), dvěma porty LVDS (podpora rozlišení až 1280 x 1024) a VGA (rozlišení až 1920 x 1440), headery pro čtyři sériové porty a také DC-DC převodníkem. Ten je schopný se vypořádat s napájením o napětí 7 až 36 voltů a podporuje módy AT i ATX.

Jinak na sobě deska nese dva SATA porty, jeden slot pro karty Compact Flash, audio kodek VIA Vinyl VT1708B HD a dva porty USB 2.0. Čtyři další jsou k dispozici pomocí headerů. První vzorky se k vybraným zákazníkům vydají v květnu.

Zdroj: TZ VIA