Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

VIA spouští program Global Mobility Bazaar pro podporu mobilních zařízení

29.10.2008, Jan Vítek, aktualita
VIA spouští program Global Mobility Bazaar pro podporu mobilních zařízení
Společnost VIA se spojila s Microsoftem a dalšími 15 čínskými výrobci počítačů PC a komponent ve snaze podpořit rozvoj a osvojování si mobilních zařízení. Program dostal název Global Mobility Bazaar (GMB) a má vyústit v nové, energeticky...
Společnost VIA se spojila s Microsoftem a dalšími 15 čínskými výrobci počítačů PC a komponent ve snaze podpořit rozvoj a osvojování si mobilních zařízení. Program dostal název Global Mobility Bazaar (GMB) a má vyústit v nové, energeticky nenáročné mininotebooky založené na systému Windows XP, které budou k dostání po celém světě. Jejich jádrem pak samozřejmě budou platformy firmy VIA a procesory C7-M a Nano.



Zařízení mají přijít v celé plejádě velikostí, což dokládá rozmezí úhlopříček pro jejich obrazovky 7" až 15". Kromě 15 čínských výrobců a Microsoftu zde mají přispět také SanDisk, American Megatrends (AMI) a ITE Tech. Klíčovými faktory, na něž se dle firmy VIA program GMB zaměřuje, jsou inovace a nejnovější technologie. Ty v dnešních netboocích příliš nenajdeme, protože se zde používají spíše zastaralé platformy, kde se sice uplatňuje nový procesor Intel Atom, ale zbytek se za nejnovější technologie označit opravdu nedá. Otázkou ale je, jak sem zapadá letitý systém Windows XP, i když je pravda, že jde stále o velmi rozšířený systém, od nějž uživatelé často jen neradi odcházejí.

Zdroj: TZ VIA GMB