Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

VIA vidí budoucnost podnikových IT řešení v podobě Connected Clients

18.12.2006, Jan Vítek, aktualita
VIA vidí budoucnost podnikových IT řešení v podobě Connected Clients
VIA poslední dobou rozhodně nespí a snaží se přinášet nové technologie a nápady do IT průmyslu s patřičným důrazem na energetickou šetrnost. Nyní se zaměřuje na technologie zlepšující bezpečnost, ovladatelnost a snižující cenu, tedy Connected...
VIA poslední dobou rozhodně nespí a snaží se přinášet nové technologie a nápady do IT průmyslu s patřičným důrazem na energetickou šetrnost. Nyní se zaměřuje na technologie zlepšující bezpečnost, ovladatelnost a snižující cenu, tedy Connected Clients. Pod tímto názvem se skrývají zařízení, která budou využívat infrastrukturu a výhody serverové architektury "software jako služba" bez klasické PC koncepce založené na vlastním výpočetním výkonu a úložném prostoru. Jsou tak mezi ně zahrnuty ultramobilní PC, PC bez vlastního pevného disku a mobilní klienti (Citrix, DevonIT a Neoware). Toto vše je ve své podstatě návrat ke starým počítačovým terminálům, ale v nezměrně modernější podobě.



"Zařízení Connected Clients jsou stvořené pro aplikace založené na serverech, které mohou poskytnout dostatek výpočetního výkonu k zajištění kvalitní, snadné a jednoduché ovladatelnosti. Tato zařízení rovněž mohou být efektivní s novými typy aplikací, jež nabízejí firmy jako Microsoft, Wyse, Neoware a další," řekl Bob O'Donnell z IDC (International Data Corporation). VIA, která vlastní technologie vhodné pro taková zařízení, je pochopitelně příznivým výhledem do budoucna potěšena. Pro další informace můžete využít odkazu na zprávu od pana O'Donnella ve zdroji článku. (formát PDF).

Zdroj: VIA