Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Více konfigurací s IONem před Vánoci

10.8.2009, Jakub Doležal, aktualita
Více konfigurací s IONem před Vánoci
Smělý produkt od společnosti Nvidia se pomalu ale jistě stává oblíbenějším. CEO společnosti Nvidia, pan Jen-Hsun Huang, je velmi potěšen, avšak vedení Intelu má nemalé vrásky na čele. Velmi dlouho měl Intel nadvládu v oblasti netbooků, HTPC...
Smělý produkt od společnosti Nvidia se pomalu ale jistě stává oblíbenějším. CEO společnosti Nvidia, pan Jen-Hsun Huang, je velmi potěšen, avšak vedení Intelu má nemalé vrásky na čele.



Velmi dlouho měl Intel nadvládu v oblasti netbooků, HTPC a v jiných multimediálních zařízeních. Procesory od Intelu svým výkonem bohatě stačily, avšak grafické řešení neoplývalo nikdy velkou výkonností. Do stojatých vod zasáhla až Nvidia se svým produktem ION. Nový čipset a zejména pak integrovaná grafická karta od Nvidie (GeForce 9400) si nyní bez problémů poradí HD videem a některými hrami. Cena za toto řešení není nikterak velká, takže mnoho výrobců vydalo a plánuje vydat své produkty na platformě ION.

Slušno říci, Nvidia společnosti Intel pěkně zatápí. Intel se na oplátku snaží tento stav korigovat tím, že samostatné procesory Atom prodává s přirážkou. Nicméně z úst pana Huanga zaznělo, že do Vánoc bude na trhu mnohem více řešení založených na platformě ION.

Ačkoliv je podíl IONu na celkovém trhu s čipsety zanedbatelný, vypadá to, že se konečně pro Intel našel důstojný protivník, který jej donutí více se zaměřit na vlastní grafické řešení.

A na čem bude založen Váš příští netbook, či HTPC? ION, nebo Intel?

Zdroj: Fudzilla.com