Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ViewSonic oznámil nárůst prodejů LCD panelů během třetího čtvrtletí

12.12.2006, Jan Vítek, aktualita
ViewSonic oznámil nárůst prodejů LCD panelů během třetího čtvrtletí
Firma ViewSonic, známý výrobce LCD panelů, oznámila, že její LCD zaznamenaly během třetího kvartálu 2006 nárůst o celých 58%. Již během druhého čtvrtletí forma v Evropě dosáhla 48% rozmachu a zařadila se tak mezi pět nejúspěšnějších výrobců...
Firma ViewSonic, známý výrobce LCD panelů, oznámila, že její LCD zaznamenaly během třetího kvartálu 2006 nárůst o celých 58%. Již během druhého čtvrtletí forma v Evropě dosáhla 48% rozmachu a zařadila se tak mezi pět nejúspěšnějších výrobců ve svém oboru. ViewSonic se následně s již zmíněnými 58% nárůstu stal nejrychleji rostoucí značkou na trhu.



V žebříčku vizualizačních displejů v EMEA je tak firma momentálně na osmé příčce, kam se nedávno vyhoupla z deváté pozice a dále na druhém místě v oblasti LCD panelů v regionu. Nejvýznamnější nárůst podílu na trhu byl zaznamenán v segmentu velkých značkových LCD panelů, mezi které se řadí 20" LCD, kde má ViewSonic 11% podíl na trhu (3. příčka). S 22" panely je firma také na 2. místě v České republice s 10,6% a celkově se u nás drží v Top 10.

„Zaznamenaný vzestup společnosti během 3. čtvrtletí posouvá ViewSonic blíže k TOP 5 v celém regionu EMEA, ViewSonic ukázal, že dokáže zúročit úspěchy dosažené v předchozím čtvrtletí. Trh se posouvá k větším LCD panelům, ViewSonic má ideální pozici pro další postup v segmentu LCD panelů,“ komentoval dosažené výsledky Mel Taylor, marketingový viceprezident.

Zdroj: ViewSonic