Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
29.7.2003, David Vrtal, článek
Dnes se v naší rubrice Monitory podíváme na nový produkt, který spadá do kategorie TFT LCD panelů vyšší třídy a jehož výrobcem je společnost Viewsonic. Jedná se kvalitní výrobek, jenž je vybaven úhlopříčkou o velikosti 20,1“. Speciální vlastností je připravenost pro reprodukování HDTV.
mikhael | 6.2.200414:59
díky reakci bosse jsem se pěkně pobavil. Mám doma VP211b od Viewsonicu což je podobný se zde uváděným monitorem ,jak velikostí tak parametry. je pravda že za ty peníze to není žádný dělník­-ten můj je ještě asi o 15,000,­- dražší, ale jinak jsem snad spokojený­- velký obraz na ploše díky rozlišení­-kvůli tomu jsem ho hlavně kupoval. Stejně k němu používám ještě NECa 19­" 1920NX, který je skoro stejně velký co se týče výšky zobrazované plochy, neboť VP211b je mírně širokoúhlý monitor, čímž je opticky plocha s 19­" skoro stejná. To je jedna z vyjebávek ,kde Vám uvádějí zázračně velkou uhlopříčku, ale když si spočítáte poměr stran, zjistíte ,že Vás vlastně doběhli, neboť na plochu obrazovky je skoro stejná jak 19­". Ještě že to má větší rozlišení jinak, jak jsem napsal žádný zázrak, spíš úlet.ale někdo musí být průkopník , aby ostatní měli trochu informací, protože spousta recenzí je tak na 90% reklama.A mimochodem slováci mají první vlastní 8­" LCD monitor .Vyrábějí ho v Čierne pri Čope ve spolupráci s bývalými bratry ze SSSR a váží 5 tun­-využití pro domácí a kancelářské práce,třeba i na vaření vody­(hlavně­) v bývalém bloku neboť tam mají hodně místa.
Odpovědět0  0
Geo | 29.7.200317:04

1. to je jako placená reklama nebo je to mysleno jako regulerni clanek?

"Obrazovka nabízí velmi krátkou dobu odezvy..."
"Doba odezvy: 25 ms"

vtipek ze?

Odpovědět0  0
Jarry | 29.7.200316:48

"Obrazovka nabízí velmi krátkou dobu odezvy..."
"Doba odezvy: 25 ms"

Teda neviem, pan autor clanku, ci sledujete trosku podrobnejsie trh tft-lcd, ale momentalne je 25ms odozva (btw stredna? maximalna? rise+fall?) len obycajny sedy priemer (este akceptovatelny, 30ms a viac uz nestoji ani za vyskusanie), za "velmi kratku odozvu" sa povazuje 16 az 20ms, a na ceste su uz monitory s odozvou 13ms. Osobne mam 17'' NEC so 16ms odozvou, a to povazujem konecne za vseobecne prijatelny parameter, ako na kancelarsku pracu, tak aj hry a video. Robil som chvilu na jednom lcd-displeji s 25ms odozvou, a uz pri obycajnom rolovani dokumentu vo Worde to posobilo velmi rusivo. Ja viem, toto je 20 palcovy monitor s velmi peknym kontrastom, ale svietivost a odozvu veru ma na sucasne pomery len priemernu (ale vsak ho nechceme zrovnavat s prvymi lcd-ckami co mali odozvu 50ms a viac, vsak?).

Odpovědět0  0
boss007 | 2.12.200318:37
Dobry den pane chytry,
muzete mi laskave prozradit jediny typ LCD monitoru s podobnymi parametry, tj. 20.1­" ­(a treba jeste 1600x1200, kontrast 600:1, super design apod­), ktery by mel nizsi dobu odezvy nez 25ms? Diky, ale asi sotva, pokud sledujete ­"sucasny trh tft­-lcd ;­-­)
A pokud uvazite, ze si lze tento monitor poridit uz za nejakych 30000 bez DPH, tak pochybuji, ze jen malokdo by jeste mel vyhrady vuci necemu tak bezvadnymu ­- osobne bych vam poradil zustat u vaseho skveleho 17­" LCD monitoru NEC a slusne receno: neserte se do toho, cemu fakt nerozumite!
Naopak velmi ocenim, kdyz to bude zrovna nakej chytrej Slovak, co uvede na trh prvni treba 21­" LCD monitor a treba zrovna s 13ms odezvou, vsak? ;­-­)­))
Odpovědět0  0
ne | 29.7.200312:12

Já nevím, ale svítivost nic moc, odezva mizerná, k čemu to? To bych raději do DTP si pořídil kvalitní devatenáctku (na "papír") plus libovolnou patnáctku (na "ikonky") a cenově by mě to vyšlo levněji, přitom kvalita by byla imho větší). Abych nekřivdil, má to slušný kontrastní poměr, ale nevím, jak by se projevil rozdíl mezi 500:1 co jsou teď u kvalitních monitorů a 600:1 u tohoto. Imho díky dvakrát větší svítivosti těch prvních by tento byl na tom celkem bídně.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.