Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Viliv S7 : TabletPC s výdrží 9 hodin

25.8.2008, Pavel Bureš, aktualita
Viliv S7 : TabletPC s výdrží 9 hodin
Společnost Viliv představila před několika dny miniaturní notebook, který se může pochlubit 7" dotekovým LCD displejem o rozlišení 1024 x 600. Jak si můžete všimnout na přiložených obrázcích, jedná se spíše o TabletPC než o klasický notebook,...
Společnost Viliv představila před několika dny miniaturní notebook, který se může pochlubit 7" dotekovým LCD displejem o rozlišení 1024 x 600. Jak si můžete všimnout na přiložených obrázcích, jedná se spíše o TabletPC než o klasický notebook, displej je možno totiž otočit o 180 stupňů a přiklopit k tělu počítače. O dostatečný výkon se stará úsporný procesor Intel Atom, v nejdražší variantě bude k dispozici CPU s frekvencí 1,86 GHz. Procesoru sekunduje 1 GB operační paměti DDR2, k ukládání dat slouží pevný disk o kapacitě 30 (v případě dražší varianty 60) GB.




Nechybí Bluetooth 2.0, 802.11b/g, pokud budete mít zájem, můžete si zvolit také variantu s HSDPA modulem. Počítač je vybaven přijímačem satelitního signálu GPS s čipsetem Sirf Star III, pokud místo navigace dáváte přednost sledování televize, pak vás Viliv S7 rovněž nezklame, disponuje totiž integrovaným DMB přijímačem.

Miniaturní Viliv S7 se bude prodávat s předinstalovaným operačním systémem Microsoft Windows XP Home (případně Windows Vista). Podle údajů výrobce činí rozměry počítače 228 x 135 x 25 mm, Viliv váží 830 gramů se standardním akumulátorem. Potěšující je, že počítač vydrží na jedno nabití přehrávat video až 9 hodin. Je však otázkou, zda výrobce nabídne také akumulátor s větší kapacitou, který by výdrž tohoto zajímavého drobečka dokázal ještě o několik hodin prodloužit.

Zdroj: UMPCPortal