Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Visty budou potřebovat více paměti, říká výkonný předseda Dellu

27.10.2006, Jan Vítek, aktualita
Visty budou potřebovat více paměti, říká výkonný předseda Dellu
Výkonný předseda počítačové firmy Dell, Kevin Rollins, se pro list Seattle Post Intelligencer uvolil pronést pár slov o tom, jak vidí paměťové nároky OS Vista. Dle jeho názoru by měly doporučené specifikace hardwaru pro Visty mluvit spíše...
Výkonný předseda počítačové firmy Dell, Kevin Rollins, se pro list Seattle Post Intelligencer uvolil pronést pár slov o tom, jak vidí paměťové nároky OS Vista. Dle jeho názoru by měly doporučené specifikace hardwaru pro Visty mluvit spíše o 2GB RAM a ne pouze o 1GB. Otázkou je, jak moc se 100% nárůst operační paměti projeví, protože je jasné, že více paměti se vždy hodí, ale operační systém si může pohodlně vystačit i s menší kapacitou.



Jisté však je, že Visty již dnes zvyšují poptávku po paměťových čipech, což zaznamenal například jejich tradiční výrobce Samsung Electronics Co. A až nový systém konečně vyjde, pak se dle Rollinse zvedne celosvětový prodej počítačů, jak budou uživatelé kupovat nový hardware, aby uspokojili nároky OS Vista. Uvidíme tedy, jakou mánii přinese začátek příštího roku. Dle očekávání Microsoftu by měla stát za to, soudě už jen dle výroku Steva Ballmera, jenž včera dle The Mercury News prohlásil, že největším soupeřem pro Windows Vista jsou Windows XP. A pak už se ani nemůžeme divit, že toužebně očekávaný Service Pack 3 byl šikovně odsunut na polovinu roku 2008.

Zdroj: Seattle Post Intelligencer, The Mercury News, The Inquirer