Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vize digitálního života podle Asusu

11.1.2010, Jan Vítek, aktualita
Vize digitálního života podle Asusu
Společnost Asus se na CES 2010, který právě včera skončil, zadívala do budoucnosti a ústy předsedy Jonneye Shiha představila své inovace, kde figurovaly také produkty od známých designérů. Konkrétně to byl notebook ASUS NX90 Bang & Olufsen...
Společnost Asus se na CES 2010, který právě včera skončil, zadívala do budoucnosti a ústy předsedy Jonneye Shiha představila své inovace, kde figurovaly také produkty od známých designérů. Konkrétně to byl notebook ASUS NX90 Bang & Olufsen ICEpower od Davida Lewise a netbook Eee PC Seashell Karim Rashid Collection. V notebooku byl jako hlavní materiál využitý leštěný hliník, dva touchpady a displej lemovaný dvěma reproduktory s technologiemi ICEpower a Sonic Focus. Intuitivní ovládání má zase zajistit Software Rotation Desktop. Netbook od Karima Rashida byl již představen zde.



Dále byl uveden program Waveface spočívající v mobilitě a tzv. cloud computingu, tedy takovém konceptu, ve kterém se o výkon a úložný prostor starají především vzdálené počítače a uživatelův hardware je redukován toliko na terminál. Zapojit se mají také různé senzory jako zdroj dat, které se dají využít pro pro poskytnutí správných informací a služeb zrovna tehdy, kdy to uživatel bude potřebovat.



Ohledně Waveface už byly představeny tři prototypy produktů. Prvním byl Waveface Casa jako širokoúhlý TV displej - zábavní centrum - internetový portál. Ten má být schopný vyčíst z uživatelova obličeje emoce a při nevyužívání skrýt svou obrazovku za dekorativní kryt a viditelnou nechat jen část s důležitými informacemi.



Waveface Light by se dal označit jako notebook pro cloud computing s dotykovým displejem. Jeho materiál je hladký a pružný a lze jej použít normálně s klávesnicí a obrazovkou, nebo jako plochý tablet.



A nakonec Waveface Ultra působí coby smartphone a je určený k upevnění na zápěstí jako hodinky. Jeho displej je sklopitelný, aby se mohla zvětšit zobrazovací plocha.

Zdroj: TZ Asus