Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Volkswagen ID.7 chce zaútočit na trh s elektromobily se 700km dojezdem

7.1.2023, Milan Šurkala, aktualita
Volkswagen ID.7 chce zaútočit na trh s elektromobily se 700km dojezdem
Automobilka Volkswagen se chystá na brzké uvedení dalšího elektromobilu. Tentokrát to bude elektrický liftback ID.7, který by se měl objevit i ve verzi kombi. Později má přijít s verzí s dosti slušným až 700km dojezdem.
Na trhu s elektromobily je dost živo a svou novinku si chystá i německá automobilka Volkswagen. Ta sice nabírá zpoždění s Projectem Trinity, ale přesto tu budeme mít ještě letos nový elektromobil ID.7. Ten by se měl nabízet jako 5dvéřový liftback a ještě praktičtější kombi. Připomeňme ještě, že zájem o sedany celosvětově klesá, a tak se nedočkáme příštího Arteonu a ani Passatu ve verzi se stupňovitou zádí, ten už bude v příští generaci k dispozici jen jako kombi.
 
Volkswagen ID.7
 
Volkswagen ID.7 bude postaven na platformě MEB a půjde o poměrně dlouhý vůz. Jeho délka totiž činí 4940 mm (ještě na přelomu století tolik neměla ani vyšší střední třída, tam šlo v průměru o cca 476-481 cm), šířka je 1859 mm a vůz je 1529 mm vysoký. Rozvor náprav činí 2969 mm.
 
Volkswagen ID.7
 
Ze začátku výroby bude k dispozici se 77kWh akumulátorem, který známe už z dalších elektromobilů Volkswagenu. Později se má objevit i verze, která bude mít dojezd 700 km. Tam zase nevíme, jak velký bude akumulátor. ID.7 se má chlubit velmi dobrou aerodynamikou, koeficient odporu činí 0,23. Uvnitř se má nacházet velká 15" obrazovka infotainmentu. Finální verze by měla být prezentována v druhém čtvrtletí letošního roku.
 
Volkswagen ID.7
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.