Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Voltage představuje jednoduché zabezpečení dat

24.7.2008, Pavel Boček, aktualita
Voltage představuje jednoduché zabezpečení dat
Zabezpečení dat je vždy problém; mnoho řešení je komplikovaných a mnoho zařízení jimi ani zabezpečit nelze. Nyní však společnost Voltage Security představila zabezpečení nejen pro databáze, ale i pro jednotlivé soubory či e-maily, které...
Zabezpečení dat je vždy problém; mnoho řešení je komplikovaných a mnoho zařízení jimi ani zabezpečit nelze. Nyní však společnost Voltage Security představila zabezpečení nejen pro databáze, ale i pro jednotlivé soubory či e-maily, které je velmi jednoduché k užívání. Nový způsob nevyžaduje RSA, které se zatím moc neprosadilo, ale používá nový způsob, nazvaný Identity Based Encryption (IBE). Uživatelé se tak jednoduše identifikují on-line, stačí zařízení s internetovým prohlížečem.



Tím mohou být jak laptopy, tak třeba smartphony. Administrátorům tak odpadnou starosti se zabezpečením dat, jelikož díky SecurFile lze zakódovat jednotlivé soubory, data tak budou v bezpečí i při ztrátě počítače nebo např. Flash disku. Pomocí SecureMail pak lze jednoduše zabezpečit i e-mailové zprávy, jejichž velikost dle Voltage není o moc větší, takže uživatelé připojující se z telefonu nemusí zbytečně platit za odesílání většího množství dat. Společnosti také nyní mohou posílat zabezpečené e-maily místo dopisů a ušetřit tak náklady a životní prostředí. Americký poskytovatel připojení a mobilní operátor, AT&T, produkty Voltage doporučil všem svým zákazníkům.

Zdroj: The Inquirer