Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vyhledávání přes Bing roste, v USA má 33% zastoupení

19.8.2017, Milan Šurkala, aktualita
Vyhledávání přes Bing roste, v USA má 33% zastoupení
I když se to moc nezdá, vyhledávač Bing je v některých zemích dost populární. Microsoft nyní zveřejnil, že jeho zastoupení v USA dosahuje 33 % a např. ve Velké Británii dosahuje rovněž dost vysokých 25 %.
Nejpoužívanějším vyhledávačem na světě je s velkým náskokem Google, pouze v některých zemích jej ohrožují místní vyhledávače. Příkladem může být Rusko, kde s 50 % vede Yandex, Google pak bere skoro celý zbytek se 45 % a např. Bing paběrkuje s pouhými 0,8 %.
 
Bing logo
 
Přesto se podle posledních zpráv najdou země, kde je Bing dost populární a dosahuje poměrně vysokých procent. Nejlépe je na tom USA, kde má 33% zastoupení, přičemž, zde se počítá nejen samotný Bing, ale i další vyhledávače, které vyhledávání přes Bing používají (např. Yahoo). V Evropě je lídrem Velká Británie s 25 % a v Asii pak Taiwan, kde se používá pro 24 % dotazů.
 
Podíl Bingu
 
Celosvětově má Bing nicméně pouze 9% zastoupení a měsíčně se na něm provede 12 miliard dotazů. Již zmíněné USA samotné provedou 5 miliard dotazů. Latinská Amerika se svým 5% zastoupením přidává dalších 895 milionů. V Evropě je zastoupení stejné jako celosvětově, tedy 9 % a jsou zde provedeny 3 miliardy dotazů měsíčně. Pokud jde o Asii a Pacifik, tam se Bing musí spokojit s pouhými 4 % a 2 miliardami dotazy.
 
Podíl Bingu ve světě
 
klikněte pro zvětšení
 
Pro zajímavost, v ČR vede Google s 80 %, následuje Seznam.cz s necelými 16 % a Bing dosahuje jen 2,1 %. Pokud chcete vědět přesnější čísla, můžete si rozkliknout obrázek výše. Růst je pochopitelně pro Microsoft důležitý z finančního hlediska, aby Bing byl dostatečně ziskový (což se poprvé stalo za třetí čtvrtletí roku 2015) a zajímavý pro inzerenty.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.