Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Výsledky Dellu: o polovinu větší zisk

3.9.2007, Pavel Boček, aktualita
Výsledky Dellu: o polovinu větší zisk
Krátce po objasnění machinací Dell zveřejnil výsledky za další fiskální čtvrtletí, které skončilo již 3. srpna. Společnost jej uzavřela s rekordním příjmem 14,8 miliardy amerických dolarů, což vytvořilo zisk 32 centů za akcii (Wall Streetem...
Krátce po objasnění machinací Dell zveřejnil výsledky za další fiskální čtvrtletí, které skončilo již 3. srpna. Společnost jej uzavřela s rekordním příjmem 14,8 miliardy amerických dolarů, což vytvořilo zisk 32 centů za akcii (Wall Streetem předpokládaná čísla byla 14,63 miliardy a 30 centů, dle agentury Thomson Financial). Dell ale varuje, že to nelze s minulými roky srovnávat, neboť se zisky bylo manipulováno a skutečná čísla budou teprve zveřejněna. Jediný důsledek je, že současné zisky tak budou oproti minulým létům mnohem vyšší, než to vypadá.



Společnost tak dosáhla čistého zisku 733 milionů dolarů (v porovnání se skutečným ziskem za stejné období roku předchozího to tedy bude zřejmě zvýšení o více jak 50 %). Opravené výsledky chce Dell zveřejnit do konce roku. Vnitřní vyšetřování stálo 59 milionů, Komise pro cenné papíry ale stále pokračuje s vlastním vyšetřováním. Dell hodlá v příštích letech propustit minimálně 8800 zaměstnanců (což je asi 10 % současného počtu), jelikož po mnoha předchozích akvizicích (například ASAP Software, SilverBack Technologies či Zing Systems) chce svůj chod zefektivnit a snížit náklady. Společnost také uzavřela dohody i na maloobchodní prodej počítačů v nákupních sítích Wal-Mart v Severní a Jižní Americe, Bic Camera v Japonsku a Carphone Warehouse ve Spojeném království.

Zdroj: Computerworld