Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Výsledky soutěže IBTEC: vyhrál projekt umožňující dříve a přesněji nalézt rakovinu prsu

13.12.2007, Milan Šurkala, aktualita
Výsledky soutěže IBTEC: vyhrál projekt umožňující dříve a přesněji nalézt rakovinu prsu
Soutěž Intel+UC Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge (IBTEC) letos postoupila do třetího ročníku. Posláním je podporovat projekty a podnikání, zejména v rozvojových zemích. Tvůrci soutěže je společnost Intel a UC Berkeley. První...
Soutěž Intel+UC Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge (IBTEC) letos postoupila do třetího ročníku. Posláním je podporovat projekty a podnikání, zejména v rozvojových zemích. Tvůrci soutěže je společnost Intel a UC Berkeley.



První cenu, 25 tisíc dolarů, letos získal německý tým Navaris Medical, který vytvořil novou technologii specializované (intra-operativní) 3D zobrazovací metody. Ta dokáže dříve a přesněji rozpoznat rakovinu prsu. Tato technologie má obrovský potenciál být lidstvu prospěšná (což je cílem této soutěže), proto získala první místo.

Druhé místo získal izraelský tým NRG Duele, jenž představil projekt výroby bionafty z mikrořas. Na třetí místo pak dosáhl brazilský tým s projektem vEYE, což je navigační systém pro zrakově postižené. Publikum mělo však za svého favorita ruský tým, který přišel s technologií, která umožní provoz elektroniky i bez baterií.

Zdroj: TZ INTEL
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.