Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.4.2001, Lubomír Axman, zpráva
Japonská společnost PARASHUMI Inc. oznámila dokončení vývoje nové řady vysoce výkonných zesilovačů a reproduktorových soustav PARAPHUK™ 35K. Zároveň představila první funkční vzorky na letošním veletrhu výpočetní techniky CEBIT v Hannoveru.
Mirek | 2.4.200123:23

Nedivím se, ValMez je dodnes město reproduktorů a reprobeden. O tomto principu spec.tlakového reproduktoru (asi pro armádu na řvaní ze zákopu do zákopu), kdy je solenoidovým ventilem modulován vysokotlaký vzduch, se dočteš v asi 30-40 let staré knížce, název si už přesně nepamatuji, ale asi : Reproduktory a reproduktorové soustavy. Kdo ji napsal , si už nepamatuji, ale popsané principy a výpočty platí dodnas. V té době jsme podle ní počítali basreflex, z reproduktorů Tesla ValMez (ARV... ARE... ARO... K8.. K9..) "bastlili" reprobedny a hádali se, kdo má lepší "HiFi" a o to víc to bavilo. Dnes Ti výše příjmu nahradí Ohmův zákon. A na podobném principu pracují i tlakové výškové reproduktory (T-1, T-2), akorát bez kompresoru, tlak vzduchu dělá membrána a moduluje ho kužel ve výst. otvoru. Promiň, jestli jsem se dopustil někde nepřesností, je to už hodně dávno, teď místo HiFi už trénuji ležení v truhle a skoky do hrobu. Ale máš překrásnou pravdu s tím svěračem. Každý si nějaký
ten tlakový reproduktor nosíme ssebou pod zády. S pozdravem - Mirek.

Odpovědět0  0
Hurricane | 2.4.200121:46

Zdravim

Tak bacha, budete se mozna divit, ale tohle opravdu neni zadna novinka. Je to naprosto realny fungujici system na reprodukovani zvuku. Jsou to takove pistaly, ktere maji na zacatku zaverku podobnou sveracimu svalu (meni se prumer diry), ktery se ovlada elektromagnetem. Skrz tu menici se diru pak proudi tlakovy vzduch (nebo para) a vyluzuje to dosti hlasite zvuky.

Opravdu, nekecam, je to doopravdy funkcni system.

Hurricane

Odpovědět0  0
Mirek | 1.4.200122:07

Právě ta jabkovica ten projékt také trochu pokazila. Už jsme byli i u toho optického káblu a když ho po té jabkovici začal Francek hledat, vrazil si drát z králikárny do oka. Skúšal, jestli přes něj uvidí. No to by se mu přeci po čisté trnkovici nemohlo stát! Ale to nakonec nevadí, asi k 1.4.2002 zorganizujeme Valašský počítačový veletrh BéééBIT. Souhlasíš? Valach z ValMezu.

Odpovědět0  0
Ogar z Valašska | 1.4.200120:56

Tož to sa mňé nejak nepozdává, že by sa už aj ti naši ogárci dostali na ten Internet. Šak co sa divím, dnéska je možné fakt šecko. Jednu radu ti ale dám, když už sa na nás tam nahoře vysrali a nedali nám trnek, tož sa na ně taky vyserem a začnem šecko páliť z jablek a hrušek. Ono ti to stéjně po pár kalíškách přijde jedno. Tož sa tu šeci mívajte. Ogar ze Vsetína.

Odpovědět0  0
Mirek | 1.4.200120:08

Pchá, nic nového! Ve Valašské Horní-Dolní (Valašské království) s tím expérimentovali už před rokém, Japonci to pouze opajcovali. Zesilovač byl poháněn ekologicky, 55%-ní Valašskú slibovicú. Bohužel to vyhrála Šárka, (pro neznalé: podágra napadající švéstky, néní na Valašsku švéstek, néní slibovice) a tak byl projekt dofčasu přerušén. A tedy to tady vokókal nějaký ten šikmooký Jámamotoó, trochu to vylépšil a fčil se s tím chlubí. K 1.4.2001 přeje Mirek.

Odpovědět0  0
Karel | 1.4.20019:08

Jak se mi dnes podařilo získat na Internetu, originální česká firma TONYCUT CZECH přivedla na svět fantastický výrobek, který ocení každý počítačový videoamatér. Princip spočívá v prvním kroku, kdy pomocí speciální vývojky po zhruba 10 minutách máčení vyvolá vývojka Vaše Videopásky, takže na nich obraz konečně vidíte a pomocí jednotky CUTAPRIL, zasunuté do 5,25" slotu Vašeho počítače a software FUCKOFFWIN můžete konečně střihat Vaše video tak pohodlně jako dřívější filmoví machři. Jedinečně na této technologii je to, že Vaše střihová jednotka pracuje i při vypnutém počítači (za tím účelem má akumulátor a extrémně bílou svítivou diodu na prosvícení Vašich videopásek; přiloženy jsou i nůžky pro ruční střih).
Příjemné zkušenosti s novým stylem střihu videa Vám zvláště dnes (1.4.2001) přeje
Karel.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.