Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vývojáři budou potřebovat souhlas Valve ke změně data vydání hry na Steamu, proč?

9.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Vývojáři budou potřebovat souhlas Valve ke změně data vydání hry na Steamu, proč?
Společnost Valve se rozhodla vývojáře her donutit k tomu, aby pro změnu dříve stanoveného data vypuštění svého titulu na prodejní platformě Steam získali příslušné povolení. Jde o krok, který zabrání zneužití této možnosti. 
Zrovna na jaře jsme se věnovali tématu, jak někteří herní vývojáři zneužívají bezproblémově dostupné možnosti měnit datum vydání, přičemž to se netýká toho, že by z toho snad uživatelé byli zmatení nebo se rozčilovali z neustálého posunování nástupu her na trh. Šlo o to, že vývojáři tím zneužívali seznam přicházejících titulů. 
 
 
Tento seznam má tak sloužit uživatelům, aby měli přehled o tom, jaké hry brzy přijdou na trh. Řada vývojářů ale neustále měnila datum vydání tak, aby udržovala zrovna svůj titul dlouhodobě na očích a získala tak pro něco co největší pozornost. Ale to ostatně ukazuje na jeden z problémů Steamu, z nějž se stala herní džungle, v níž už snad ani není možné se pořádně vyznat. To odnáší jak hráči, tak malí vývojáři, jejichž tituly mohou v nabídce snadno zapadnout. 
 
Další problém byl ten, že uživatelům mohou vývojáři nechat zobrazit na místě data vydání v podstatě cokoliv, třeba jen rok, čtvrtletí nebo nic neříkající "brzy". Je také třeba upozornit, že na přední místa se nedostane cokoliv jen nastavením vhodného data vypuštění. Titul musí nějakým způsobem už dříve zaujmout, ale pokud se to stane, lze jej dále udržovat v popředí danými změnami, a sbírat tím další body popularity. 
 
Tomu se tak Valve nyní pokusí bránit a seznam Upcoming Releases zbavit takovýchto pokřivujících praktik. Vývojáři budou muset jednoduše kontaktovat lidi ze Steamu, dát jim detaily o novém datu vypuštění a především pak uvést důvody. Sami už si datum nezmění. 
 
Je třeba také upozornit, že nezávisle na stanoveném datu budou vývojáři moci i nadále kdykoliv svou hru uvést na trh. Vypadá to tak na změnu k lepšímu. 
 
Zdroj: KitGuru