Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vznikl nový dokument o vývoji české střílečky Vietcong od vývojářů z Pterodonu

1.11.2023, Karel Polívka, aktualita
Vznikl nový dokument o vývoji české střílečky Vietcong od vývojářů z Pterodonu
Dvacet let po vydání české FPS střílečky Vietcong, jež se odehrávala během války ve Vietnamu, se teď můžete podívat na nový 110minutový dokument, v kterém 10 z tehdejších vývojářů brněnského studia Pterodon vzpomíná na události z jejího vývoje.
V průběhu let u nás vzniklo už hodně dobrých her, které si získaly velkou popularitu i za našimi hranicemi. Jednou z nich je i česká FPS střílečka Vietcong, která vyšla v roce 2003 od brněnského studia Pterodon. V roce 2004 následoval datadisk Fist Alpha a v roce 2005 druhý díl Vietcong 2. A teď 20 let po vydání prvního dílu se můžete podívat na nový 110minutový dokument s názvem "Pterodon: Mladí a neklidní – Vzestup a pád série Vietcong", v kterém 10 z jeho vývojářů vzpomíná na události z vývoje, aneb jaká to vlastně byla divočina:
 
 
Dokument zpracoval a na svém YouTube kanálu zveřejnil web VisionGame.cz, jehož koncept spočívá v tom, že jde o archiv CZ&SK her a vývojářů (viz informace o projektu). Vedle toho plánuje dělat i další takovéto dokumenty o vývoji známých CZ&SK her. Tento o Vietcongu by tak měl představovat první vlaštovku. Po jeho zhlédnutí musím říct, že jsem už zvědavý na další v pořadí, protože mě jako tehdejšího hráče Vietcongu bavil a zároveň mi přišel jako zajímavá sonda do tehdejšího zákulisí. A pokud jde o tu baterku v tunelech, matně si vzpomínám, že se mě to nejspíše taky týkalo (kontext viz video).
 
Zajímají Vás záležitosti kolem herního vývoje? Na kanálu najdete i řadu individuálních rozhovorů s českými a slovenskými herními vývojáři a dalšími lidmi z této branže.
 
Zdroj: VisionGame
Hráli jste Vietcong (ať už 1. nebo 2. díl)?
V anketě šlo hlasovat od 1.11.2023 do 30.11.2023. Počet hlasujících: 30
Hrál jsem jen 1. díl43 %
Hrál jsem jen 2. díl3 %
Hrál jsem oba díly33 %
Ne, ale mám v plánu si jej někdy zahrát0 %
Ne, tato hra mě nezaujala13 %
Ne, tento žánr mě nebaví7 %