Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Warm Tek představil originálně pojaté CPU chladiče

7.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Warm Tek představil originálně pojaté CPU chladiče
Zatím nepříliš známá společnost Warm Tek se na letošním Computexu uvedla svými originálně pojatými chladiči Blonde Hedgehog, které se skládají z mnoha měděných drátů. Ty jsou k sobě pevně připoutány hliníkovou obručí, takže jejich zarovnané...
Zatím nepříliš známá společnost Warm Tek se na letošním Computexu uvedla svými originálně pojatými chladiči Blonde Hedgehog, které se skládají z mnoha měděných drátů. Ty jsou k sobě pevně připoutány hliníkovou obručí, takže jejich zarovnané části dole tvoří styčnou plochu. To samozřejmě není zcela nový koncept, však produkty firmy Zalman jsou dobře známy, ale ta používala výhradně měděné či hliníkové plíšky a ne dráty. Nicméně toho se Warm Tek nezalekl a své verze na motivy produktů Zalman představil také.





Zabývejme se ale těmito "ježky". Jejich koncept je jasný - teplo proudí do každého měděného drátu a vedeno je skrz něj dál. Dráty se pak ihned rozpojují, díky čemuž vzniká velká aktivní plocha pro přechod tepla do okolního vzduchu. To může být značně vylepšeno díky ventilátoru, který je klasický s hranou 120 mm, ale musí být uchycen pomocí speciálního rámečku. Samotný pasiv má rozměry 140 x 140 x 90 mm.





Firma Warm Tek také sdělila, že měď je ošetřena proti oxidaci a také že bude k dispozici poniklovaný model. Rovněž má připravený Baby Hedgehog s rozměry 90 x 90 x 30 mm určený pro méně výkonné procesory.





Otázkou je, jak dobře budou tyto modely chladit. Osobně bych jim moc šancí nedával, protože takto pojaté chladiče již před lety poslal do důchodu nástup heatpipe. Ty mají o mnoho vyšší tepelnou vodivost než prosté měděné dráty a celkově může být chladič díky nim lehčí a také potenciálně levnější.

Zdroj: techPowerUp