Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD uvádí externí disky My Book Essentiala My Passport Essential i pro Mac

17.9.2009, Jan Vítek, aktualita
WD uvádí externí disky My Book Essentiala My Passport Essential i pro Mac
Společnost Western Digital představila přepracované pevné disky My Book Essential, My Book for Mac a nové My Passport Essential / My Passport for Mac. My Book Essential i My Book for Mac jsou vybaveny softwarem WD SmartWave a také hardwarovým...
Společnost Western Digital představila přepracované pevné disky My Book Essential, My Book for Mac a nové My Passport Essential / My Passport for Mac. My Book Essential i My Book for Mac jsou vybaveny softwarem WD SmartWave a také hardwarovým šifrováním. Dle výrobce jsou také již ihned dostupné, přičemž dosahují kapacit od 500 GB do 2 TB.



SmartWave se spustí ihned po prvním zapojení disků a umožní zálohovat vybraná data, přičemž využívá 256bitové šifry AES. Mají také podsvětlené ukazatele volné kapacity, připojují se pomocí USB 2.0 a výrobce nabízí omezenou dvouletou záruku. Doporučená cena činí podle modelu 100 až 250 USD.



A pak to jsou My Passport Essential a My Passport, jež rovněž disponují softwarem WD SmartWare a HW šifrováním. Jejich tělo je také oproti předchozí generaci o 20 procent menší a co se týče kapacity, ta je v rozmezí 320 GB až 1 TB, přičemž si můžeme vybrat ze čtyř barev - modré, červené, stříbrné a černé. Rozhraní je stejné jako v předchozích případech a cena činí podle kapacity 110 až 250 USD.

Pevné disky My Passport for Mac jinak jsou kompatibilní se softwarem Apple Time Machine, i když nevidím důvod, proč by neměly být.

Zdroj: TZ Western Digital