Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD vložil VelociRaptory do externích disků

31.8.2012, Jan Vítek, aktualita
WD vložil VelociRaptory do externích disků
Společnost Western Digital představila v podobě externích disků My Book VelociRaptor Duo velmi rychlé datové úložiště, které kombinuje výkon dvou 1TB pevných disků s otáčkami 10000 RPM v poli RAID 0 (striping) a rozhraní Thunderbolt. Nový...
Společnost Western Digital představila v podobě externích disků My Book VelociRaptor Duo velmi rychlé datové úložiště, které kombinuje výkon dvou 1TB pevných disků s otáčkami 10000 RPM v poli RAID 0 (striping) a rozhraní Thunderbolt. Nový produkt je určený především pro počítače Apple (HFS+ Journaled), ale Thunderbolt se rozmáhá také už ve světě PC, takže nebude důvod, proč jej nevyužít i s nimi.





Výrobce slibuje, že 2TB My Book VelociRaptor Duo dosáhne ve špičce rychlosti až 400 MB/s, díky čemuž se bude hodit pro velmi náročné zákazníky, kteří potřebují velkou datovou propustnost třeba pro zpracování videa ve vysokém rozlišení, grafický design, apod. Rychlost se tak blíží moderním SSD, přičemž toto řešení by mělo být výrazně levnější než SSD se stejnou kapacitou.





Disky ale můžeme nakonfigurovat také do pole RAID 1 (mirroring) pro zvýšení bezpečnosti a pak také jednoduše do režimu JBOD a spojit jejich kapacitu do jednoho oddílu. Pak sice nezískáme vyšší výkon, ale alespoň při havárii jednoho disku nepřijdeme o všechna data.

Záruka je tříletá a cena byla stanovena na 949 euro, čili asi 23600 Kč, což není zrovna málo. 512GB SSD přitom dnes přijdou na cca 9000 Kč, takže řešení WD je stále výrazně levnější.

Zdroj: TZ WD