Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 April Update zablokovány pro sestavy s některými SSD Intel

9.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 April Update zablokovány pro sestavy s některými SSD Intel
Windows 10 April Update už je tu několik dní a bylo by pozoruhodné, kdyby kromě novinek nepřinesl také nějaké nové problémy. Ty v tomto případě zasáhly majitele SSD značky Intel, pro něž je tato nová verze zatím nepřístupná. 
Windows 10 April 2018 Update přišel na trh akorát ještě včas na to, aby mohl být takto nazýván, čili posledního dubna. Jako obvykle byl ihned k dispozici pro ty, kteří nechtěli čekat, až jim ho nabídne sám Microsoft v rámci Windows Update. A právě tato aktualizační služba jej začala rozesílat teprve včera, kvůli čemuž až nyní vyplynula na povrch jedna důležitá skutečnost. Nová verze Windows 10 si nerozumí se sestavami vybavenými SSD značky Intel, což jen potvrzuje ten známý fakt, že je lepší se v tomto ohledu za ničem nehnat a počkat si opravdu až na Windows Update. Ani pak sice neexistuje záruka toho, že nám nová verze nepřinese problémy, ale řadě z nich se můžeme vyhnout. 
 
 
To mohla pocítit řada majitelů SSD Intel, pro něž je April Update aktuálně znepřístupněn, protože ti se mohli často setkat s nepříjemnými problémy. Jak popisuje sám Microsoft, při pokusu o aktualizaci na Window 10 April 2018 Update se mohou sestavy s "jistými SSD Intel" cyklicky restartovat nebo na nich bude systém prostě neustále havarovat. 
 
Microsoft tak aktuálně zablokoval novou verzi pro vybrané konfigurace a sděluje, že aktuálně pro tyto potíže neexistuje řešení. Pokud se s problémy někdo setkal, pak doporučuje návrat k verzi Windows 10 sestavení 1709, pokud to samozřejmě bude možné. 
 
Bohužel se také nedozvíme žádné podrobnosti o tom, jaké modely intelovských SSD jsou zasaženy. Mohly by to být třeba jen modely Optane vzhledem k tomu, že dané problémy se týkají pouze SSD Intelu, který v případě klasických verzí pro SATA nevyužívá oproti jiným firmám nic nestandardního v rámci protokolů. 
 
Microsoft nakonec slíbil brzké řešení. 
 
Zdroj: Hexus.net