Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 Fall Creators Update přijde 17. října

4.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 Fall Creators Update přijde 17. října
Microsoft si chystá svou druhou velkou letošní aktualizaci, a sice Windows 10 Fall Creators Update, která už dostala své oficiální datum vypuštění na trh. Jde o 17. říjen, jak oznámil sám Terry Myerson. 
Výkonný viceprezident Windows and Devices Group, Terry Myerson, nám oznamuje, že Fall Creators Update nám umožní lépe než kdykoliv předtím s využitím prostředků samotného operačního systému pracovat s fotografiemi, videem i 3D grafikou, dále se chystají novinky týkající se her, zabezpečení, nástrojů usnadnění a také tu budou funkce pro Windows Mixed Reality, čili smíšenou realitu. 
 
 
Microsoft už dříve slíbil, že každý rok přijde se dvěma velkými aktualizacemi systému Windows 10 a každá pak bude podporována následujících 18 měsíců. Fall Creators Update tak bude letošní druhá a lze očekávat, že i ta bude uvolňována postupně během příštích měsíců. Datum 17. října ale platí pro celý svět, takže postupné uvolňování nové verze závisí především na tom, na jakém zařízení systém provozujete. 
 
Můžeme si připomenout, že nová verze systému využije umělou inteligenci pro zabezpečení a více se zaměří na ochranu proti ransomware. Pak tu máme třeba Windows Ink s funkcí Smart Ink pro rozpoznání a vylepšení malůvek, které jsme chtěli vytvořit. Vylepšena bude také celá aplikace Photos and Videos s možností tvorby "příběhů" s využitím 3D objektů a právě i Windows Ink, pak přijde herní režim s Xbox Play Anywhere, zástupci pro soubory na OneDrive a další novinky, jež byly už představeny dříve
 
Co se týče Windows Mixed Reality, jde o podporu headsetů smíšené reality, jež si připravují společnosti jako Acer, ASUS, Dell, HP a Lenovo, které je mají začít dodávat na trh právě v souladu s nástupem aktualizace. 
 
A opět, pokud byste snad chtěli novou verzi systému ihned poté, co bude vypuštěna, budete si ji moci opět stáhnout ve formě instalace, abyste nemuseli čekat na to, až na vás přijde řada.
 
Zdroj: Microsoft