Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 7 to zřejmě nebudou mít lehké

14.7.2009, Jakub Doležal, aktualita
Windows 7 to zřejmě nebudou mít lehké
Nové Windows právě procházejí finalizačním procesem a zanedlouho (22. října) se dostanou do prodeje. Většina uživatelů je novými „sedmičkami“ příjemně překvapena, ale u firem je přijetí spíše chladné. Společnost ScriptLogic Corp, která poskytuje...
Nové Windows právě procházejí finalizačním procesem a zanedlouho (22. října) se dostanou do prodeje. Většina uživatelů je novými „sedmičkami“ příjemně překvapena, ale u firem je přijetí spíše chladné.



Společnost ScriptLogic Corp, která poskytuje poradenství firmám ohledně sítí založených na platformě Windows, rozeslala dotazníky, ve kterých se dotazovala na budoucí plány v oblasti upgrade Windows. Ze zpětné odezvy se rozhodně nemůže radovat Microsoft. Většina firem je totiž k vylepšování stávajících operačních systémů velmi skeptická.

Mnoho firem odmítlo přechod na současné Windows Vista z důvodů nízké stability. Mezi velké „hráče“, kteří Windows Vista odmítli, patří například Intel, který je paradoxně velký propagátor produktů od Microsoftu. Nové Windows 7 na tom nejsou o moc lépe, neboť okolo 60% dotázaných firem s upgradem zatím vůbec nepočítá. Nejčastěji se opakují dva důvody, které brání přechodu. Prvním důvodem je finanční krize a snížené rozpočty IT oddělení. Druhým je nedůvěra ohledně funkčnosti starších firemních programů.

Uvidíme, jak se k celé záležitosti postaví manažeři z Redmondu. Zatím to ale vypadá, že budeme dál v práci startovat Win 2000, či Win XP.

Zdroj: Reuters.com