Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows Vista Service Pack 2 - ještě před Windows 7?

20.10.2008, Jan Vítek, aktualita
Windows Vista Service Pack 2 - ještě před Windows 7?
Společnost Microsoft plánuje pro svůj operační systém Windows Vista vydat již druhý servisní balíček a objevit se má také verze pro Windows Server 2008. Nové SP by dle zpráv serveru Digitimes měly přijít ještě před vydáním nového systému...
Společnost Microsoft plánuje pro svůj operační systém Windows Vista vydat již druhý servisní balíček a objevit se má také verze pro Windows Server 2008. Nové SP by dle zpráv serveru Digitimes měly přijít ještě před vydáním nového systému Windows 7. Samotný Microsoft ale ústy mluvčího řekl pouze tolik, že: "... pracuje na druhém servisním balíčku pro Windows Vista a podrobnější informace se dozvíme v příštích měsících."



Vista SP1 přitom přišel v letošním květnu a jeho uvedení se neobešlo bez problémů, kvůli nimž musel být na krátký čas stažen. Druhý SP již prý byl v podobě betaverze dodán vybraným SW a HW partnerům firmy a v Knowledge Base společnosti již bylo pro něj vyhrazeno místo. Důvodem pro vypuštění SP2 před příchodem Windows 7 pak má být to, že Microsoft chce zákazníkům usnadnit rozhodnutí mezi koupí nového systému a ponecháním si vylepšených Windows Vista.

Pro Windows Server 2008 se také plánuje balíček označený jako SP2, i když půjde o teprve první v řadě. To proto, že tento systém je založen na Vistách s již integrovaným SP1. Na upřesnění termínu vydání konečných verzí SP2 si však budeme muset počkat. Dříve se však ještě objeví jejich betaverze, které si snad bude moci vyzkoušet široká veřejnost.

Zdroj: DailyTech