Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows XP Starter Edition se velmi dobře prodává

2.8.2005, Milan Šurkala, aktualita
Windows XP Starter Edition se velmi dobře prodává
Vzhledem ke svým možnostem se systém Windows XP Starter Edition prodává poměrně dobře. Podle viceprezidenta Microsoft Windows Client oddělení bylo prodáno přes 100.000 kusů tohoto operačního systému, což považuje za úspěch. Pokud nevíte,...
Vzhledem ke svým možnostem se systém Windows XP Starter Edition prodává poměrně dobře. Podle viceprezidenta Microsoft Windows Client oddělení bylo prodáno přes 100.000 kusů tohoto operačního systému, což považuje za úspěch.



Pokud nevíte, co tento systém obnáší, pak vězte, že se jedná o řádně oholenou verzi systému Windows XP. K dispozici je jen ve vybraných zemích, příkladem může být třeba Thajsko, Malajsie, Indonésie, Rusko a Indie.

Operační systém má dost zajímavá omezení. Nejvyšší a vlastně jediné rozlišení, které lze použít, je 800×600 pixelů, maximálně lze použít 128MB RAM, což je zoufale málo. Vzhledem k tomu, že další omezení se týká maximálního počtu najednou spuštěných úloh, které činí pouhé tři, pak to ani takový problém nebude.

Dále jsou značně omezeny možnosti zapojení do sítě, Microsoft však jedná se společnostmi nabízející internetové připojení a hodlá jej nabízet za cca $13-$15 měsíčně. V neposlední řadě je systém omezen na low-end procesory. Je tedy spustitelný na procesorech AMD Duron, Geode, Intel Celeron a VIA. Přítomnost procesoru AMD Athlon či Intel Pentium instalaci okamžitě zablokuje.

Zdroj: www.geek.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.