Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.10.2007, Marek Štelčík, aktualita
Verze konzole s označením Falcon, která se objevuje na trhu a nabízí 65nm CPU, již zná svého nástupce. Ten ponese název Jasper a kromě 65nm CPU nabídne i 65nm GPU. To povede k snížení ceny konzole (nižší výrobní náklady) a především nižší...
khostri (16) | 12.10.200715:53
Až si na konzoli zahraješ nějaké hry, tak prosím komentuj. Evidentně jsi jí neviděl. Tím nechci říci, že je lepší, než PC, je prostě jiná. Pokud prostě máš nějaký oblíbený žánr, který je na konzoli,t ak si konzoli koupíš a neřešíš, kdo to vyrábí. Nemluvě o tom, že nemusíš každého půl roku upgradovat ­(ano, někdo upgraduje i za delší dobu s tím, že mu hry na současném pc stále ještě běží, když sníží detaily­). U konzole jedou nejnovější hry stejně dobře jako staré, navíc za tu cenu se může za 4 roky vyhodit a koupit jiná. A hry kupovat a prodávat v bazarech ­(což je u PC také problém, že­).

Ale to asi nemá cenu řešit ­- ono je prostě jednodužší udělat si názor z časopisů a prezentovat to jako svůj vlastní.
Odpovědět0  0
LuGr | 14.10.200711:01
"Nemluvě o tom, že nemusíš každého půl roku upgradovat ­(ano, někdo upgraduje i za delší dobu s tím, že mu hry na současném pc stále ještě běží, když sníží detaily­). U konzole jedou nejnovější hry stejně dobře jako staré, navíc za tu cenu se může za 4 roky vyhodit a koupit jiná.­"
Tohle je dost divné tvrzení.Nemůžeš porovnávat nové hry na PC a konzole.Pro konzole­(určitý hardware ,který se nemění­) sice vycházejí 4 roky hry ,ale pořád pro ten stejný hardware a proto jsou stejné ,jako ty vydané před dvěna roky.Jediné co se mění je datum vydaní.Nová hra = stará hra + jiné datum vydání.Naplno využívají konzoli už hry vydané do dvou let uvedení konzole na trh.Na PC můžeš taky pařit 4 roky hry pokud nejsi maniak co se dívá jen na datum vydání,protože her pro daný hardware je dost.Navíc většinou stojí pod 500kč a je spousta dobrých her ,které jsou za hubičku.Takže pařím levně a kvalita není jen v grafice.A že na PC je většinou ­"výron­" her společný a pak se přechází na podporu nového hardware je už jiná věc,alespoň jsou slevněné starší tituly.
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 12.10.200712:53
jak budememe muset ... nekteri z nas maji mozek, a tentys hardware si koupi v ramci otevrene platformy PC. Neni duvod microsoftu predat bez boje nejen vladu nad svetem software ale i nad kompletni pocitacovou platformou ve vasem obyvaku ­(ktera je navic do puntiku od PC odvozena ...)
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 12.10.200712:56
nebo muzete my nejak logicky vysvetlit proc by mel mit microsoft narok inkasovat $ a zisk za praci firem jako AMD­/ATI kteri sve produkty prodavaji primo ­- aniz by nejaky dalsi prostrednik byl nutny ? Neuznavam ani tzv. PC assemblery jako jsou alienware, dell aspol ... natoz pak firmu ktera chytne pc platformu, pojmenuje si ji po svem a obezene ji patenty aby nikdo nikdy nic takoveho krome ni vyrobyt uz nemohl jak to dela MS, ne dekuji nechci.
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 12.10.200712:59
... a muze si tu svou past na blbce pojmenovat treba XBox Jaguár :­-­), furt je to jen PC platforma jen plne pod kontrolou MS
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.