Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xbox 360 možná bude mít zabudovanou HD DVD mechaniku

22.10.2007, Marek Štelčík, aktualita
Xbox 360 možná bude mít zabudovanou HD DVD mechaniku
Určité zdroje ze společností Microsoft a Toshiba tvrdí, že konzole Xbox 360 bude obsahovat HD DVD optickou mechaniku. Společnost Microsoft totiž údajně provedla studii v některých zemích Evropy a uživatelé by si HD DVD mechaniku přáli. Bude...
Určité zdroje ze společností Microsoft a Toshiba tvrdí, že konzole Xbox 360 bude obsahovat HD DVD optickou mechaniku. Společnost Microsoft totiž údajně provedla studii v některých zemích Evropy a uživatelé by si HD DVD mechaniku přáli. Bude to tak reakce na konkurenční konzoli Sony PlayStation 3. Podle průzkumu si totiž někteří uživatelé nekupují PSP 3 pro lepší herní vlastnosti, ale právě pro možnost přehrávat Blu-ray disky, tedy například filmy na těchto discích.



Právě proto společnost Microsoft uvažuje přímé implementování HD DVD mechaniky do konzole. Takovéto úvahy pak podpořila i sama společnost Toshiba, když v podobném duchu hovořila v Singapuru na konferenci o možné implementaci mechaniky HD DVD do konzole Xbox 360. V této souvislosti by pak byl i větší pevný disk. V současné době je možné dokoupit mechaniku externí za 179 amerických dolarů. Microsoft pak ujistil hráče současných konzolí, že ani v případě vypuštění nové verze konzole s HD DVD mechanikou, nebude k hraní her ani nadále nutnost tuto mechaniku vlastnit a hráči nebudou tlačeni nutností si mechaniku koupit, pokud chtějí určité herní tituly hrát.

Zdroj: Dailytech