Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xbox 360 s Blu-ray mechanikou?

10.3.2008, Marek Štelčík, aktualita
Xbox 360 s Blu-ray mechanikou?
I druhá dnešní aktualita se týká společnosti Microsoft a její konzole Xbox 360. Po nedávné „smrti“ formátu HD DVD, kdy společnost Toshiba ukončila vývoj a výrobu tohoto formátu, bylo téměř jasné, že společnosti zabývající se multimédii a...
I druhá dnešní aktualita se týká společnosti Microsoft a její konzole Xbox 360. Po nedávné „smrti“ formátu HD DVD, kdy společnost Toshiba ukončila vývoj a výrobu tohoto formátu, bylo téměř jasné, že společnosti zabývající se multimédii a do této chvíle podporující HD DVD budou muset přejít na opačnou stranu barikády. Proto také společnost Microsoft jednala se společností Sony o podpoře Blu-ray formátu. Mechaniky HD DVD ke konzoli Xbox 360 se snaží vyprodat za sníženou cenu 49 dolarů.



Server Reghardware tak přinesl zprávu hovořící o tom, že Microsoft připravuje buď externí mechaniku pro konzoli Xbox 360 či dokonce zcela novou konzoli obsahující přímo tuto mechaniku. Tuto skutečnost však naznačila společnost již v lednu, kdy Warner Bros oznámil exklusivní podporu formátu Blu-ray, vrcholový manažer společnosti Microsoft se nechal slyšet, že je možné, aby společnost Microsoft podporovala formát Blu-ray. Na bližší detaily si musíme počkat, nicméně internetové servery jsou plné spekulací o nové konzoli Xbox 360 SKU, která by měla nabízet použitou Blu-ray mechaniku. Co je na tom pravdy, ukáže až čas.

Aktualizace: Steve Ballmer oficiálně potvrdil tuto spekulaci a řekl, že Microsoft opravdu podpoří Blu-ray formát a bude představen produkt, který hráčům na konzoli Xbox 360 nabídne možnost použití Blu-ray disků.

Zdroj: Laptoplogic