Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xerox a jeho technologie tisku textu viditelného pouze pod infračerveným světlem

6.11.2007, Jan Vítek, aktualita
Xerox a jeho technologie tisku textu viditelného pouze pod infračerveným světlem
Společnost Xerox vyvinula vlastní technologii pro tisk textu, jenž je viditelný pouze pod infračerveným světlem, čímž se dá dobře využít jako ochrana proti padělkům apod. Tato technologie má být navíc cenově přijatelná, takže se může použít...
Společnost Xerox vyvinula vlastní technologii pro tisk textu, jenž je viditelný pouze pod infračerveným světlem, čímž se dá dobře využít jako ochrana proti padělkům apod. Tato technologie má být navíc cenově přijatelná, takže se může použít i pro tisk vstupenek, kupónů, licencí a jiných dokumentů.



Xerox tuto technologii pojmenoval jako InfraredMark, která využívá "Specialty Imaging Font", jejž lze tisknout běžným tonerem se suchým inkoustem a ten vytváří "xerografické obrázky". Mohou se k tomu použít standardní barevné stroje Xerox s RIP rovněž od Xeroxu a papíry s velmi hladkým povrchem a vysokou bělostí (např. Colotech Gloss Coated). Při kopírování nebo změně se text kopie poškodí a pod infračerveným světlem již nebude čitelný.

Technologie pak využívá xerografické barvy Xerox složené z CMYK. „Existuje celá řada způsobů jak namíchat tyto barvy a vytvořit z nich barvu jinou. Ale protože každá ze základních barev reaguje na infračervené světlo jinak, určité kombinace jsou pod infračervených světlem viditelné a jiné nikoliv,“ vysvětluje Raja Bala, vedoucí výzkumník centra Xerox Research Center Webster a spoluobjevitel technologie. „Xerox používá tuto vlastnost pro vytvoření infračerveného textu, který není rozpoznatelný lidským okem, ale je viditelný infračervenou kamerou.“InfraredMark najdeme již v sadě FreeFlow Variable Information Suite 6.0.

Zdroj: Xerox