Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xerox představil iGen4

23.7.2008, Pavel Boček, aktualita
Xerox představil iGen4
Společnost Xerox představila již čtvrtou generaci svého produkčního systému iGen. Nový iGen4, který tiskne v kvalitě ofsetu a fotografií, umožňuje zvýšit produktivitu o 25 ař 30 % při rychlosti tisku až 110 stránek za minutu díky automatizaci...
Společnost Xerox představila již čtvrtou generaci svého produkčního systému iGen. Nový iGen4, který tiskne v kvalitě ofsetu a fotografií, umožňuje zvýšit produktivitu o 25 ař 30 % při rychlosti tisku až 110 stránek za minutu díky automatizaci řady tiskových úloh.

Hlavními vylepšeními jsou v této verzi automatická kontrola hustoty (díky senzorům po celé šíři pásu dochází k omezení hustoty a tvorby pruhů), systém dávkování nosiče (kombinování suchého inkoustu a nosiče pro zajištění barevné stálosti po celou dobu tisku), linearizace ve vysokém rozlišení (omezuje kalibraci šedé barvy, zlepšuje tisk šedých odstínů a fotografií) a pokročilé barevné profilování (umožňuje dosažení větší barevné stálosti, přibližuje barevnost ofsetovému standardu a zrychluje zpracování).



Mimo to má iGen4 spektrofotometr, zařazený do dráhy papíru. Ten automatický snímá vzorky barev na kalibrovaném papíru a po jejich zpracování upravuje tiskový výstup či upozorňuje obsluhu na nutnost nastavení tiskárny.

Používat lze papír o rozměru až 364 x 571 mm, nicméně iGen4 tiskne i na řadu dalších materiálů, než jen na papír; pro jednotlivou tiskovou úlohu lze využít až dvanáct zásobníků, celková kapacita činí 80 000 listů. Používat je možné tiskové servery FreeFlow, Creo CX Color a EFI Fiery EX Color, přičemž kombinace s prvním dokáže automatizovat předtiskovou přípravu a dále tak ubrat práci obsluze. Dostupný má iGen4 být celosvětově od září.

Zdroj: TZ Xerox