Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xerox uvádí 18 nových kancelářských zařízení (černobílá multifunkční)

19.10.2007, Milan Šurkala, aktualita
Xerox uvádí 18 nových kancelářských zařízení (černobílá multifunkční)
Trh kancelářských zařízení se mění. Dále se zvyšuje zájem o laserové tiskárny na úkor tiskáren inkoustových, rovněž se více přechází k barevnému tisku. Laserová technologie je levnější, rychlejší a přesnější. Rovněž se začíná prodávat více...
Trh kancelářských zařízení se mění. Dále se zvyšuje zájem o laserové tiskárny na úkor tiskáren inkoustových, rovněž se více přechází k barevnému tisku. Laserová technologie je levnější, rychlejší a přesnější. Rovněž se začíná prodávat více multifunkčních zařízení, jenž zabírají méně místa. Společnost Xerox proto představila 18 nových produktů pro kanceláře.



První černobílým multifunkčním zařízením je Phaser 3200MFP. Ta cenu 7187 Kč bez DPH nabízí nejen možnost tisku, ale také skenování (a tedy i kopírování). Rozlišení tisku je 1200 dpi, dokáže vytisknout až 24 stran za minutu a celkově je toto zařízení stavěno na 10000 stran měsíčně. Je vybaveno 64 MB paměti a 300MHz procesorem.

Nový software zahrnuje Nuance Paperport a ABBYY FineReader OCR, který umožní převod naskenovaného obrazu (který je ukládán jako PDF, JPEG nebo TIFF) do Wordu nebo Excelu. Rozlišení skeneru je 4800 dpi. Secure Fax Receive umožní pozdržet příchozí faxy až do příchodu pověřeného pracovníka znajícího PIN kód. Fax Forward to E-Mail pak přeposílá příchozí faxy na e-mail. Mezi další zajímavé "features" patří technologie PC Fax Send, díky čemuž není nutno dokument před faxováním tisknout, ale je možné jej poslat přímo z PC, dále funkce ID Card Copy umožní naskenovat obě strany dokumentu a vytisknout je na jeden papír, což je ideální například pro kopie identifikačních průkazů.



Dále je zde WorkCentre 5020. Umožní tisknout až 20 stran za minutu, stroj je vybaven 400MHz procesorem a zásobník pojme až 800 listů papíru. Funkčnost lze rozšířit také tiskovými servery o síťový tisk. Technologie Power Save a Toner Save šetří energii i toner, k dispozici je také již známá funkce ID Card Copy. Cena činí 19900 Kč bez DPH.



Posledními černobílými zařízeními je řada WorkCentre 5600. Nabízí rychlosti 32 až 87 stran za minutu a díky kapacitě až 8700 listů je možné zpracovávat i velkoobjemové tiskové úlohy. Dokumenty, formuláře a šablony lze uložit přímo do zařízení a upravovat jejich nastavení přímo přes dotykový displej, počítač tedy není nutný. Modely, které podporují skenování, umožňují rovněž ukládat dokumenty jako PDF, XPS i S-PDF, tedy jako PDF soubor s vloženou textovou verzí. K dispozici jsou bezpečnostní funkce Encrypted Disk pro zabezpečení dat a Image Overwrite pro okamžité smazání dokumentu po vytištění. Všechna zařízení mají být k dispozici již od října 2007.

Zdroj: www.xerox.cz
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.