Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xerox uvádí své tiskové novinky a rozšiřuje partnerství s Adobe Systems

20.6.2008, Jan Vítek, aktualita
Xerox uvádí své tiskové novinky a rozšiřuje partnerství s Adobe Systems
Společnost Xerox představila dva nové digitální produkční systémy, kam se řadí DocuColor 5000AP Digital Press a systém Xerox 700. DocuColor 5000AP tiskne rychlostí 50 stran za minutu bez ohledu na gramáž, automaticky otáčí papíry s gramáží...
Společnost Xerox představila dva nové digitální produkční systémy, kam se řadí DocuColor 5000AP Digital Press a systém Xerox 700. DocuColor 5000AP tiskne rychlostí 50 stran za minutu bez ohledu na gramáž, automaticky otáčí papíry s gramáží až 300 g na metr čtvereční a zvládne širokou škálu médií jako klasický i křídový papír nebo průhledná a speciální média. Tiskne se zde v rozlišení 2400 x 2400 dpi s předo-zadní a stránkovou registrací +/- 1 mm a standardně je obsažen dvouzásobníkový podavač na 4 000 listů a volitelně také další zásobník pro 2 000 listů na každý zásobník, takže konečná kapacita je pak 8 000 listů.



Produkční systém Xerox 700 tiskne rychlostí 70 stránek za minutu barevně i černobíle, a hodí se tak pro podniky, rychlotiskárny, komerční tiskárny nebo studia. Xerox jej předurčil pro tisk fotoalb, brožur, dopisů, katalogů, kalendářů, atp. Zahrnut je zde firemní chemický EA Toner, který se má pochlubit tiskem plynulých přechodů a bohatých detailů, stejně jako ekologickou šetrností. Systém pak tiskne na média o max. rozměrech 330 mm x 488 mm a gramáži od 64 do 300 g na metr čtvereční. Oboustranný tisk je také možný, ale jen do gramáže 220 g/m2. Zařízení pak dosahuje rozlišení 2400 x 2400 dpi a zákazníci si je budou moc objednat na začátku tohoto července.

A nakonec se Xerox pochlubil, že rozšířil partnerství s Adobe Systems, což znamená, že bude ve svém tiskovém serveru FreeFlow používat Adobe PDF Print Engine, což má zajistit rychlý a spolehlivý tisk PDF dokumentů i pro produkční prostředí. PDF Print Engine zpracovává PDF soubory bez převádění do Adobe PostScript, v čemž vězí jeho výhoda. Tiskový server FreeFlow s Adobe PDF Print Engine má být dostupný od roku 2009.

Zdroj: TZ Xerox