Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xerox vydává zprávu týkající se výzkumu a vývoje

25.2.2009, Marek Štelčík, aktualita
Xerox vydává zprávu týkající se výzkumu a vývoje
Společnost Xerox považuje výzkum a vývoj za klíčový faktor pro překonání současné ekonomické krize. Jen v loňském roce získala na 609 amerických patentů, čímž překročila svůj závazek navýšit roční počet patentů o jednu třetinu. Společnost...
Společnost Xerox považuje výzkum a vývoj za klíčový faktor pro překonání současné ekonomické krize. Jen v loňském roce získala na 609 amerických patentů, čímž překročila svůj závazek navýšit roční počet patentů o jednu třetinu. Společnost to odůvodňuje tak, že investovat do inovací i v horším ekonomickém klimatu, aby jejich produktové portfolio nemělo v budoucích letech mezery. „Nelze obětovat budoucnost pro úspory v současnosti,“ řekla doslova společnost. Mezi novými patenty se tak objevily nízkoenergetické tuhé inkousty používané v tiskárnách Phaser 8860. Dále technologie hromadění emulze, která umožňuje rozšířit použití tonerů EA do kancelářských výrobků nejvyšší třídy. Toner EA přináší ostré výstupy, vyšší spolehlivost a nižší spotřebu náplně ve výrobních procesech. Stránky vytištěné s tonery EA spotřebují o 40 až 50 procent méně náplně než tradiční tonery.



Jeden patent předkládá metodu pro kontrolu stálosti kvality zobrazení mezi paralelními tiskovými motory. Technologie zlepšuje stálost tonerové reprodukce mezi motory v produkčních systémech Xerox Nuvera. Posledním zajímavějším patentem je ten popisující funkce TrueMatch Search and Retrieval týkající se skenování.
V roce 2008 představil Xerox 29 nových výrobků a v současné době vlastní více než 8900 patentů v USA a od svého založení získala po celém světě více než 55 000 patentů. Do výzkumu a vývoje je plánováno investovat až 1,5 miliardy dolarů.

Zdroj: Xerox