Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xiaomi překvapilo svou první herní klávesnicí

13.8.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Xiaomi překvapilo svou první herní klávesnicí
První herní klávesnice od Xiaomi slibuje srovnatelný zážitek s mechanickými klávesnice, konfigurovatelné RGB podsvícení a kvalitní konstrukci s hliníkovým krytem. Cena byla nastavena poměrně příznivě.
Xiaomi se chlubí opravdu rozsáhlým portfoliem produktů od oblíbených smartphonů až po speciality jako chytrý odpadkový koš. Nejnovějším přírůstkem v nabídce čínského výrobce je herní klávesnice s prostým názvem Xiaomi Game Keyboard. Obsahuje 104 kláves se zdvihem 3 mm včetně numerického bloku a speciálních či multimediálních kláves. Kryt je vyroben z hliníku upraveného lisováním, broušením, pískováním, eloxováním a laserovým gravírováním, který poskytuje dostatečnou odolnost i prémiový vzhled. Spodní strana je z plastu a místo vyklápěcích nožiček obsahuje čtyři vyměnitelné pogumované patky, pomocí kterých lze upravit sklon.
 
 
Čínský výrobce svou novou klávesnici neprezentuje jako mechanickou, ale pouze jako s podobným uživatelským zážitkem. Klávesy opravdu nabízejí částečně podobnou konstrukci jako mechanické spínače, ale v kombinaci s běžnou membránovou vrstvou. technologicky tedy stojí novinka někdy mezi mechanickou a membránovou klávesnicí, proto může být po stránce funkční i finanční zajímavým kompromisem, i když s konkrétnějšími závěry si raději počkáme na vyzkoušení.
 
 
Xiaomi Game Keyboard využívá RGB podsvícení, které lze nastavit samostatně pro každou klávesu. Pomocí klávesových zkratek může uživatel přepínat mezi čtrnácti různými světelnými efekty včetně nastavení barev, jasu a rychlosti. Klávesnice se také chlubí frekvencí 1 000 Hz a zvládne rozpoznat stisknutí až 33 kláves současně. Na čínském trhu se novinka prodává za 229 juanů, v přepočtu 750 Kč bez DPH. Mezinárodní dostupnost prozatím nebyla potvrzena.