Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

YouTube má nový vzhled, logo, umí i vertikální klipy

30.8.2017, Milan Šurkala, aktualita
YouTube má nový vzhled, logo, umí i vertikální klipy
YouTube se mění. Přináší pozměněný vzhled jak na počítačích, tak i na mobilních telefonech. Zapracovalo se na správném přehrávání vertikálních videosekvencí a po mnoha letech tu máme také nové logo.
YouTube po 12 letech své existence prošel velkými změnami. Některé z nich jste si už možná v posledních dnech i sami všimli. Předně je to jednodušší a čistější design na počítačích, nově k dispozici i v tmavém zbarvení. Máme zde méně efektů, formulářů, rámečků a podobně. Nová platforma, na které je YouTube nyní postaven, také umožňuje snazší přidávání a rychlejší přidávání dalších funkcí. Změnilo se také logo. Místo bílého Tube na červeném pozadí je nyní celý nápis černý a před ním je známé červené tlačítko pro spuštění přehrávání.
 
YouTube logo
 
Z funkčních změn můžeme zmínit to, že změnu rychlosti přehrávání nyní dostala i mobilní aplikace. Naopak z mobilní verze na tu desktopovou by se mělo dostat přehrávání videa v malém okně, zatímco uživatel dále "browsuje" na YouTube. Velmi užitečnou změnou je podpora správného přehrávání vertikálního videa, které využívá více dostupné plochy. I při přehrávání playlistu s různými formáty videa tak dochází k automatické optimalizaci rozmístění. Pracuje se i na dalších vylepšeních jako je podpora nových gest pro ovládání aplikace, např. dvojité poklepání nyní přehrává video zrychleně a posune vás dopředu.
 
Tmavý skin YouTube
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.