Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Youtuberovi hrozí 15 měsíců vězení, bezdomovci nabídl závadné sušenky

3.6.2019, Milan Šurkala, aktualita
Youtuberovi hrozí 15 měsíců vězení, bezdomovci nabídl závadné sušenky
Nevhodné žertíky se mohou někdy hodně vymstít. Své by o tom mohl vyprávět jeden youtuber ze Španělska, který bezdomovci nabídl sušenky s nečekanou náplní. Naplnil je totiž zubní pastou a vše natočil.
Španělský vlogger Kanghua Ren bude mít s vlogováním na chvíli utrum. Na svém YouTube kanálu ReSet totiž v roce 2017 zveřejnil video, jak bezdomovci nabídl peníze (20 EUR) a podvržené sušenky Oreo, které místo typické bílé náplně obsahovaly zubní pastu. Celý fórek natočil a následkem výměny se muži původem z Rumunska udělalo špatně a vše skončilo až zvracením. I když nešlo o ojedinělý nevhodný vtípek (tzv. prank) tohoto youtubera, tento si vysloužil větší míru kritiky, Ren pak video smazal a muži jako omluvu dal 20 EUR.
 
Sušenky Oreo
 
autor: Evan-Amos [Public domain], přes Wikimedia Commons
 
Později mu nabídl dalších 300 EUR, když proti němu nepodnikne legální kroky. Ve výsledku z toho ale tak snadno nevyvázne. Soud vyčíslil, že jen na reklamách u tohoto videa si vydělal okolo 2000 EUR a přikázal mu, aby muže odškodnil v desetinásobné výši (20000 EUR). Nařídil také stažení celého YouTube kanálu a po dobu dalších pěti let (tedy až do roku 2024) nesmi vlogovat. Hrozí mu také 15měsíční vězení, nicméně soudy ve Španělsku obvykle podobné kratší tresty odnětí svobody u prvně odsouzených promíjí. Jak je vidět, kvalita a soudnost mnohých youtuberů nedosahuje zrovna vysoké výše.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.