Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Youtuberovi, který nechal schválně spadnout své letadlo, hrozí 20 let vězení

20.5.2023, Milan Šurkala, aktualita
Youtuberovi, který nechal schválně spadnout své letadlo, hrozí 20 let vězení
Trevor Jacob je youtuberem, který se "proslavil" svým klipem, kdy mu údajně vysadil motor v letadle, a on se rozhodl zachránit si život vyskočením s letadla. Vypadalo to nahraně a také bylo. Nyní mu hrozí dlouhé vězení.
Zhruba před rokem se na YouTube objevilo video dnes už 29letého Trevora Jacoba, který se rozhodl proletět letadlem a vybavil ho pochopitelně několika kamerami, aby z toho mohl mít video na jeho sociální síť. Mělo to však jeden háček. Podle Jacoba letadlu vynechal motor, a tak se rozhodl zachránit si život tím, že z letadla vyskočil a to pak spadlo na zem. Celé video ale bylo dost podezřelé a hned se vyrojila obvinění, že je vše jenom podvrh (nejevil žádnou větší snahu o záchranu v letadle, pád si pěkně natočil i se selfie tyčí) a letadlo nechal spadnout záměrně. To se nakonec i potvrdilo u soudu a vyšly najevo i další jeho lži.
 
 
"Nehoda" se stala 24. listopadu 2021, kdy vzlétl z letiště Lompoc City Airport a měl přistát v Mammoth Lake v Kalifornii. Po 35 minutách letu mu měl údajně vynechat motor a bez nějakého velkého ostychu se rozhodl vyskočit. Poté, co přistál na zemi, vydal se k havarovanému letadlu a posbíral kamery, aby měl kýžené videozáznamy. Nehodu nahlásil na National Transportation Safety Board (NTSB) o dva dny později, přičemž mu bylo sděleno, že se má postarat o likvidaci vraku letadla. Ten následně odpověděl, že nebyl schopen najít vrak, přestože už z něj vzal kamery, které natáčely nehodu. V prosinci pak se svým kamarádem přiletěl k místu nehody, vyzvedli vrak, naložili ho na přívěs a dovezli na letiště, kde ho Jacob rozřezal a kusy vraky pak vyhodil do odpadkových kontejnerů na letišti. Jacob byl uznán vinným a hrozí mu nyní až 20 let vězení.
 
Video dosud nasbíralo 4,1 milionu zhlédnutí, ale to především proto, že se o něm mluví v souvislosti s jeho soudem. Pokud by u něj byly reklamy (možná byly v minulosti, nyní u něj nejsou, je tam však možnost přispění pomocí Díků), z něčeho takového by si na nich mohl vydělat asi vyšší tisíce, možná nižší desetitisíce dolarů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.