Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zakladatel Respawn a Infinity Ward vstoupil do Epic Games

15.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Zakladatel Respawn a Infinity Ward vstoupil do Epic Games
Jason West se před šesti lety nechal slyšet, že už nechce pracovat v herním průmyslu a že hodlá raději trávit čas se svou rodinou. Asi se mu však začalo stýskat, a tak nyní je už měsíc v řadách firmy Epic Games. 
Epic Games jsou v posledních měsících často zmiňování díky svému hernímu obchodu, se kterým se evidentně rozhodli převálcovat samotný Steam. K tomu jim dozajista pomohl i obrovský finanční úspěch, který přinesl titul Fortnite a není divu, že na něm budou založeny i dva další, a sice Fortnite: Save the World a Fortnite Battle Royale, respektive měly by být. Vyvíjen by měl být také Unreal Tournament, ale jinak to nevypadá na velkou herní sklizeň, takže uvidíme, kam Epic Games v příštích letech vůbec zamíří a zda se z tohoto studia nestane další vývojářsky mrtvé Valve. 
 
 
Jistá naděje, že tomu tak nebude, by mohla přicházet společně s Jasonem Westem, zakladatelem studií Infinity Ward a Respawn Entertainment. Ten v roce 2013 odešel do důchodu řka, že chce raději trávit čas s rodinou. Nyní už měsíc pracuje v Epic Games. 
 
Jason West dříve pomohl stvořit sérii Call of Duty Modern Warfare a když byl v roce 2010 vyhozen jako značně neukázněný zaměstnanec, společně s Vincem Zampellou si založil Respawn Entertainment a stvořil sérii Titanfall. 
 
Vince Zampella a Jason West v roce 2010
 
A co nyní Jason West v Epic Games vyrábí? Nedozvěděli jsme se zatím nic jiného, než že se podílí na vývoji. Nevíme tak, na vývoji čeho a zda jde vůbec o hru, nebo o něco jiného. Příznivci Epic Games mohou jen doufat, že prostředky získané díky oblibě Fortnite budou vloženy především do vývoje her a že tato firma nepůjde ve stopách Valve, které namísto dalšího Half-Life upřednostnilo relativně snadný výdělek z prodeje cizích her. 
 
Zdroj: KitGuru